Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Igra ansambel »Na motorna pila«

Ivan Hudobivnik, Skrbni medved 25.03.2010
Tako je bilo navedeno na vabilu na gozdno delovno akcijo odraslih skavtov v Kančevcih. Dejansko je delalo dober ducat odraslih skavtov in tudi kakšen mlajši je sodeloval.
Vračamo se Vračamo se (Avtor: Ivan Hudobivnik)

Delovna akcija

Pele so motorne žage, sekire, tudi traktor se je oglašal. Seveda, tudi kakšen skavtski glas. Za popotnico in uspešno delo smo imeli jutranjo mašo. Tej je sledil obilen zajtrk, sicer bi gozdni delavci hitro omagali. To se ni zgodilo, saj smo z delom pri obmejnih Domanjševcih blizu cerkve Sv. Martina še celo predčasno zaključili.

Po premiku na novo lokacijo v bližino Doma duhovnosti smo ponovno zavihali rokave in skavtski ansambel je ubrano igral do kosila. Po okrepčilu, za katerega je kuhar dobro vedel kaj potrebujemo, je ansambel poln elana vedno bolj umirjeno igral do večera. Nakar je utrujen obsedel na kupu zloženih hlodov. Dovolj je bilo za danes!

Obisk br. Gabrijela

Skupina skavtov je zvečer obiskala še br. Gabrijela, ki okreva po poškodbi in operaciji. Oglasili smo se s prošnjo, da bi jutranjo mašo daroval skupaj z nami. Hitro smo bili dogovorjeni. Nakar smo poslušali še njegovo zanimivo predavanje o zgodovini Prekmurja. Roko na srce, za kakšne druge aktivnosti, kljub želji, ta večer nismo bili sposobni.

Popis divjih odlagališč smeti

Zjutraj smo se komaj »sestavili skupaj«, vendar nam je še pred zajtrkom in mašo uspelo popisati dve bližnji divji odlagališči za akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Po maši smo popisali pa še eno takšno odlagališče. Za kaj več pa nam je zmanjkalo časa, saj smo se morali vrniti v domače kraje.

Vabilo

Delo v gozdu še ni končano, zato ima ansambel ponovno vajo predvidoma 24. aprila 2010. Vabljeni tudi novi člani, do takrat pa: »Bodite pripravljeni!«.

Obširna galerija fotografij.
 

Fotogalerija
18 slik
Vračamo se
Jutranja hitra maša, Br. Bernard
Zlagamo "insreumente" - delovno orodje
Še ena skupina se vrača, sami Petri
+15

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.