Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Gorsko cvetje ...

Ivan Hudobivnik – Skrbni medved 19.01.2012
... je bil naslov diaprojekcije, ki jo je v dvorani župnije sv. Modesta pri Kranju pripravil fotograf, planinski vodnik in predvsem z dušo ter srcem skavt Matjaž Maležič. Veliko fotografij je nastalo prav na raznih skavtskih aktivnostih v naravi. Matjaž se nam občasno kdaj malce »izgubi« in takrat vemo, da je našel nekaj za svojo dušo. Na predavanju je delček tega podelil tudi nam.
Matjaž med predavanjem (Avtor: Ivan Hudobivnik)

Ogrevanje

Za uvod pred predavanjem sta predvsem kranjska in štepanjska bratovščina sodelovali z ubranim petjem pri sobotni večerni maši.

Diaprojekcija

Na predavanju nas je Matjaž popeljal po lepotah Slovenije. Skozi svoje fotografske oči nam je predstavil planine, cvetje in evharistijo.

Ob fotografijah, skrbno izbrani glasbi in svojih komentarjih, nas je Matjaž popeljal od jutra do večera, od zime, pomladi, poletja do jeseni. Spoznavali smo planine širom naše domovine. Hribovsko cvetje na planinah in tisto visoko v hribih, ki cveti med skalnimi razpokami v prgišču prsti. V zaviti praproti smo prepoznali škofovsko palico. Osameli viharnik med zlato rumenimi macesni nam je dal vedeti o naši minljivosti. Dano nam je bilo videti čudeže, ki jih je ustvaril Stvarnik.

Hvala Matjaž, pripravil si nam doživet večer. Kakšno izmed fotografij, ki smo jih videli, boste lahko odkrili v kateri izmed Matjaževih galerij (kliknite).

Vabilo

Matjažu, želim še veliko dobrih posnetkov, kot pravijo fotografi: »Dobro luč!« in še kakšno podobno predavanje. Če je tudi vas zamikalo, da bi videli vsa ta čudesa narave pa le povabite  Matjaža  v svojo sredino.

Fotogalerija
4 slike
Gorska cvetlica
Na koru
Matjaž za računalnikom
Matjaž med predavanjem

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.