Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Dogaja, dogaja ...

Ester Srdarev 13.02.2007
Pri odraslih skavtih se namreč zelo veliko dogaja. Komaj smo zaključili lansko leto, že intenzivno začenjamo novo.
Slikce z različnih dejavnosti odraslih skavtov skozi vse leto Slikce z različnih dejavnosti odraslih skavtov skozi vse leto (Avtor: Matjaž Maležič)
Prejšnje leto smo zaključili z zelo lepim srečanjem v Stični, letošnje pa začeli z duhovnim seminarjem v Kančevcih in v nedeljo zgodaj zjutraj se je pet skavtov vrnilo iz Jarmine, kjer so prisostvovali Letni skupščini in njihovi proslavi ob deseti obletnici delovanja.

Kaj pa naprej? Uh, bo kar pestro!

* MAREC: Najprej gremo na nočni pohod na Blegoš. 2. 3. se dobimo ob 17,00 v Škofji Loki.

Svet zveze bodo letos pripravile jeseniške grče na Jesenicah. Poslovil se bo stari IO in izbran bo novi za naslednje tri leta. Pogovorite se v bratovščinah in pošljite svoje predloge.

* APRIL: V aprilu goduje sv.Jurij, zavetnik skavtov. Lepo bi bilo, da se letos organizirano odpravimo na ljubljanski grad in sodelujemo pri maši v grajski kapeli.

* MAJ: Gremo na Golico? Gremo. Jeseničani, povabite nas.

* JUNIJ: Zadnji vikend v juniju si rezervirajte za AA tabor v Čezklancu. Priprave tečejo, Čezklanc nas čaka, obeta se en lep tabor z veliko mednarodno udeležbo.

V juniju bomo verjetno skupaj zaključili skavtsko leto. Katera bratovščine že razmišlja o tem?

* JULIJ: Benetke – FESTA DEL REDENTORE. Tretji vikend nas beneški skavti vabijo na raziskovanje Benetk in beneških otokov. Letos naj bi menda odkrivali bogate beneške vile, znotraj in zunaj. Po skavtsko seveda. Spet nekaj novega in strašno zanimivega!

V juliju je tudi tradicionalno romanje bolnikov in invalidov z modrim vlakom v Lurd. Ljubljanska bolniška župnija se bo pridružila goriški nadškofiji. Kot pomočniki in spremljevalci so zelo dobrodošli skavti. Italijanski MASCI to delajo že dolga leta.

* AVGUST: Hrvaški skavti vabijo na potovalni tabor od 05.08. do 11.08.2007 po Slavoniji oz. »PO STARIM GRADOVIMA SLAVONSKOG GORJA«. Vabilo je prišlo, prijave se že zbirajo.

V avgustu bi skavtinje (vsaj sto !!!) romali k Mariji Snežni na Kredarico in na Triglav. Skavti so seveda dobrodošli kot spremljevalci, vodniki in moralni podporniki. Nabirajte kondicijo!

* SEPTEMBER: Kako bomo začeli? Skupaj? Lepo bi bilo. Ampak september je še daleč in vmes bo verjetno še veliko izletov, lokalnih srečanj, druženj, pa še kakšno »pomladovanje« in »poletovanje«.

Srečno pot na vseh poteh!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.