Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Deset let druženja in služenja v skavtstvu

Preudarna volkulja 10.06.2011
Prvo junijsko soboto se je pri kapucinskem samostanu v Celju zbralo več kot 70 odraslih skavtinj in skavtov iz različnih koncev Slovenije. V začetnem krogu smo našteli osem različnih skavtskih rutic. Razlog za druženje je bilo praznovanje desetletnice delovanja bratovščin Celjske zverinice ter Mravljice in mravljinci iz Šentjurja. Z nami so bili seveda tudi Divji risi – varovanci in skavti iz CVD Golovec, ki v zadnjih letih dajejo poseben pečat delovanju celjske bratovščine.
pozdrav pozdrav (Avtor: Preudarna volkulja)

Udeleženci so se v skavtskem izzivu po celjskem mestnem gozdu preizkusili v nekaterih veščinah (poznavanje obeh bratovščin, zdravilnih zelišč, ognjev, prve pomoči, orientacije, merjenje debeline največjega drevesa v mestnem gozdu brez uporaabe metra). Zgodovino obeh bratovščin so si lahko ogledali v priložnostni skavtski razstavi. Pri skavtski maši v cerkvici Sv. Miklavža nad Celjem smo se Gospodu zahvalili za vse lepe dogodivščine preteklih let, pa tudi za preizkušnje in stranpoti. 'Začeti je treba vedno znova', nas je v nagovoru spodbudil br. Marko, Budni medved, se ne ozirati nazaj in iskati vedno nove poti v služenju.

Po maši smo nadaljevali druženje ob pogovoru in prigrizku ter ga sklenili s prepevanjem in igrami ob tabornem ognju, katerega smo pripravili mladi skavti Knežjega stega Celje 1. Naj Gospod še dolgo blagoslavlja obe bratovščini v prizadevanju vsakega posameznika za osebno rast in služenju skupine v prepoznavanju potreb v svojem okolju.

Več o delovanju celjske bratovščine si lahko preberete v zborniku njenega desetletnega delovanja na tejle povezavi.

Fotogalerija
13 slik
pozdrav
šest zastav
razstava
značke z logotipom
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.