Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Bratovščina Ježev na poletnem taboru

Karmen Kristan - Ustvarjalna ježevka 11.10.2010
Z geslom »Mi se imamo radi« smo doživeli naš tabor na Krasu od 26. do 29.avgusta. S pomočjo dela v skupinah smo zmogli izpeljati vse in še več od zastavljenega načrta. Skupno bivanje na taborih nas vedno poveže, saj se preizkusimo v potrpežljivosti, pripravljenosti in sodelovanju drug z drugim. To leto obeležujemo tudi desetletnico delovanja naše bratovščine, zato je bila to tudi potrditev tega, da nam je še vedno skupaj lepo.
Geslo tabora Geslo tabora (Avtor: Tone Sečnik)

Zasedba skupin se je dnevno menjala, naloge pa so ostale iste. Skupina KVA DOGAJA je poskrbela za Sveto mašo z obljubami dveh novih članic in za zabavni program. Sveta maša je bila res naša, saj smo vsi zavzeto sodelovali. Brat kapucin Jurij Štravs nam je maševal in nam z gorečim navdušenjem za skavtstvo napolnil srca z ganjenostjo. Marija in Marta sta obljubili in nas spomnili na naše obljube. Praznovanje ob večernem ognju smo nadgradili z igro »Ježi imamo talent«, kjer smo uživali ob domiselnosti nastopajočih, voditeljice in tričlanske komisije. Naslednji večer nam je bil v zabavo dvojni krst v okviru zabavne igre » A sta vidve tud notr padle ?« Joc in Joc sta blestela tudi kot skavta .

Skupina A JE TO je postavila tabor: jambor, oglasno desko, vhod, smerokaz, kuhinjo, tuš, oltar s križem in še kaj. Novih idej in domiselnosti ni manjkalo. Njihove mojstrovine si lahko ogledate na fotografijah .

Skupina ŽIV, ŠE JE ŽIV je skrbela za budnice, telovadbo in izlete. Živo smo sodelovali tudi s služenjem, tako da smo pomagali urejati nastajajoči Kamp Valentin.

Skupina LONČEK KUHAJ je skrbela za naše želodčke. Letos so bili v te dejavnosti poleg skavtinj vključeni tudi skavti, ki so lahko odkrivali svoje skrite kuhinjske talente. :D

Otroci so s svoji skupinicio ŽIV ŽAV postavili svoj tabor v taboru, obiskovali so ovce in zavzeto sodelovali pri vseh naših aktivnostih.

Ob koncu tabora smo razkrili skrite prijatelje in se že v temi odpravili domov polni lepih spominov, ki bodo hranili našo bratovščino tekom novega skavtskega leta.

Fotogalerija
38 slik
Geslo tabora
Vhod v tabor
Priprave na nastop
Darilo za skritega prijatelja
+35

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.