Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Kak si? Tak si. Narisan si! (VIDEO)

Klemen Premrl, Urban Špital 28.07.2013
Tabor mariborske regije Tak si 2013 se je z padcem jambora končal, domov pa je odšlo 271 navdušenih izvidnikov in vodnic, ki so na svoje obraze narisali največji možen nasmeh.
Skupinska slika (Avtor: Rok Rakun)

Kak si? Verjetno večina izvidnikov in vodnic, ki so se udeležili tabora Tak si ob tem vprašanju že zajema zrak, da bi lahko kar najglasneje zakričali TAK SI!

Tema letošnjega tabora Tak si, je bila Kak si? Tak si. Narisan si! S pomočjo risanih junakov kot so medved Bojan, čebelica Maja, Pat in Mat ter Smrkci so izvidniki in vodnice prepoznavali svoje najboljše kvalitete in lastnosti ter isto opazovali pri svojem soskavtu. Izvidniki in vodnice so že pred samim taborom risali karikature drug drugega, skozi tabor pa so se preko aktivnosti kot je Medstegovska Akcija Častnih Opravil (MAČO) samoiniciativno preko igre spoznavali drug drugega. 

Bojan, ki je s svojimi barvami pobarval vse podtabore od rdeče, oranžne, rumene, modre in zelene je skozi ves tabor ustvarjal sliko, ki je prikazovala vrednote v življenju vsakega človeka in skavta, kot so dom, igra, okolica in ljudje. Pat in Mat sta nam kazala svojo vztrajnost, iznajdljivost ter pogosto tudi navihanost, čebelica Maja svoj pustolovski duh in red, ki je v panju zelo pomemben, smrkci pa so nam pokazali kaj pomeni biti del res velike (skavtske) družine, ki je pripravljena na vsako pustolovščino. 

Izvidniki in vodnice so si na taboru sami po podtaborih postavili pomole, kuhinje, vhodne zgradbe in zgradbe za prosti čas, kjer so svoje ideje lahko prenesli v prakso. Skozi tabor se je zvrstila vrsta aktivnosti, kot je velika igra, maša v našem amfiteatru (kapeli),  preko 30 delavnic, duhovna igra, vodne športne igre, potep ter res nora pot preživetja.

Večeri so potekali po podtaborih ob skupnih večerih pa ni manjkalo skečev naših risanih junakov, Bojanovih risalnih vložkov, koncertov Nejca Kurbusa Jerneja Hauptmana, Up n' downs in Odseva, preko več iger pa smo izbrali tudi naj izvidnika in naj vodnico tabora.

Glede na obraze, ki so si jih izvidniki in vodnice na obraz narisali ob odhodu smo prepričani, da bo tabor še zelo dolgo ostal v lepem spominu tako voditeljem, osebju in vsem udeležencem.

Vse slike si lahko ogledate na facebook strani Tak si 2013!

A je to? To je to :)

Fotogalerija
16 slik
Snemanje himne
Postavljanje jamborja
Prvi kvadrat
Podtabori
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.