Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Abraham (-ovci) na poti (FOTO)

Ivan Hudobivnik, član »sivih« medvedov 15.05.2012
Te dni se je po naših krajih »potepal« sivi mož (Abraham). Obiskal je dva člana Bratovščine Štepanja vas. Ob tem sta nastala dva dogodka.
Zborček (Avtor: Maležič)

Prekmurje

Tja, v svoje rodne kraje, nas je povabila Mirna medvedka. Celodnevno dogajanje so zaznamovale skavtske aktivnosti. Na slavljenki nepoznan način nam je uspelo pritihotapiti njeno skavtsko opremo.

Nada je imela natančno eno solzo časa, da se je preoblekla v skavtska oblačila in sklicala skupni krog vseh povabljencev. Po danih navodilih in molitvi smo razdrli krog. Praznovanje se je pričelo. Za prepevanje je poskrbel ansambel bratovščine. Manjkala ni niti orientacija po Nedelici, kviz, fotografije iz mladosti, pa majice z napisom: »Zdaj sem v najboljših letih« in še kaj.

Skratka bil je to praznik, ki nam bo še dolgo časa ostal v spominu.

46°17′39.62″N, 14°26′58.32″E ali dan zakladov in petja

Iz podanih koordinat so tisti pravi geo lovci kaj hitro ugotovili kam je bratovščino povabil Skrbni medved. Na poti preko grada Strmol smo se najprej ustavili v Adergasu. Tam smo dobili Aleševa navodila glede geolova. Ugotovili smo, da se prva geo zaklad nahaja 1,4 km severno. Spotoma smo osvojili Apnišče, najvišji vrh šenčurske občine, kjer je bila v spomin novemu abrahamovcu postavljen geo zaklad.

V oddaljenosti 0,5 km od cerkvice sv. Nikolaja na Možjanci je bil najden še en zaklad.

Vračali smo se po krožni poti in se povsem približali prvemu zakladu. Seveda nam raziskovalna žilica ni dala miru in poiskali smo še ta zaklad.

Praznovanje ob petju z žarom, pa ne tistim na katerem se je pekla zaužita hrana, se je zavleklo pozno v noč.

Ni še konec

Obiskov namreč, kajti kmalu sivi mož obišče še enega našega člana. Kaj več o tem pa naslednjič.

Fotogalerija
34 slik
Zbiranje
Uvodna pesem
Si solza v očeh
V krog
+31

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.