Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Skavti smo Luč podelili predstavnikom države

Viktor Höchtl 13.12.2016
Slovenski skavti smo skupaj s skavti iz Zamejske skavtske organizacije in Bratovščine odraslih skavtinj in skavtov Luč miru iz Betlehema odnesli predstavnikom Slovenije in drugim institucijam.
(Avtor: Rok Rakun)

Luč miru iz Betlehema je prispela v Slovenijo. Skavti smo jo že 26. zapored odnesli tudi v predsednikovo palačo in državni zbor. Tako so Luč prejeli predsednik vlade Miro Cerar, predsednik državnega zbora Milan Brglez in seveda nenazadnje predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Vsi so plamen in njegov simbol sprejeli odprtih rok ter povedali, da smo skavti vedno dobrodošli, saj se jim naše sporočilo in zavzetost zanj zdita občudovanja vredna. Tako so obljubili širiti to sporočilo ne samo po službeni dolžnosti, ampak tudi v zasebnem življenju.

Do sedaj smo obiskali tudi Generalno policijsko upravo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Avstrijsko veleposlaništvo. Obiskali bomo še vojaški general štab, Urad za mladino, Urad za verske skupnosti, Varuhinjo človekovih pravic ter nemško in hrvaško veleposlaništvo.

Fotogalerija
11 slik
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.