Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Brez Tebe me zebe!

Viktor Hochtl, PR, trop za LMB 23.11.2016
Pomislimo, kakšen je občutek, ko se pozimi iz mraza vrnemo domov v svoj dom, kjer je toplo. Počutimo se udobno, sprejeto, varno… Te občutke doživljamo še bolj intenzivno, ko je v naši bližini prijatelj ali ljubljena oseba. Še posebej, če ta oseba z nami deli enake občutke. Zato tokrat poslanica nagovarja prijatelja in mu veli, naj deli svojo toplino naprej. Mir ni odsotnost vojne, mir ni stanje brezbrižnosti, je aktivno sodelovanje vseh, da bi na svetu bilo lepše.

»Tvoj dar me iz dneva v dan bodri,
me greje, v meni vedno bolj živi.
Z Božjo pomočjo gradiva mir,
ki bo presegel vsak prepir.«

Okoli nas ljudje trpijo ob porazu,
živijo vsak v svojem mrazu.
Res ni potrebe da jih zebe,
dajmo jim en košček sebe. 

Brez tebe me zebe Brez tebe me zebe (Avtor: Trop za LMB)

Letošnji dober namen bo, tako kot pretekla leta, namenjen socialno ogroženim družinam.

Kako bomo pričakali Luč miru iz Betlehema?

Luč miru iz Betlehema bo iz Dunaja v Slovenijo prispela v soboto, 10. decembra 2016, v nedeljo 11. decembra 2016, pa se bo plamen podelil na regijskih sprejemih v Trstu, Škofji Loki in Ptuj.

Ljubljanski nadškof bo Luč miru iz Betlehema sprejel pri maši v sredo, 14. decembra 2016 ob 19:00, v cerkvi Marijinega oznanjenja na Prešernovem trgu.

Tudi letos se bo zgodila tradicionalna izmenjava plamena med odraslimi skavti iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Italije, imenovana Alpe Adria. Tokrat se bodo srečali 17. decembra 2016 ob 9:00 v Avstrijskem Fürstenfeld-u.

Stegi bodo sporočilo miru ponesli po župnijah, občinah, domovih za ostarele, varstveno delavnih centrih in drugih ustanovah v dneh po regijskih sprejemih. S pomočjo plamena bodo širili sporočilo po slovenskih vrhovih, akcijo pa bo kronal tradicionalni pohod na Triglav, da lahko plamen zažari na samem vrhu Slovenije.

Še več lokalnih dogodkov poiščite na uradni spletni strani Luči miru iz Betlehema. In seveda, stegi, ki še niste sporočili aktivnosti – storite to čim prej na lmb@skavt.net.

Vsako leto si prizadevamo, da sporočilo širimo vsi skavti po celotni Sloveniji, letos pa še posebej izpostavljamo, da smo za mir potrebni prav vsi. Vsak mora prispevat svoj košček topline.

Vse to in še več informacij lahko najdete na spletni strani http://lmb.skavt.net.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.