Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

ZSKSS tudi tokrat partner projekta Očistimo Slovenijo 2012

Klara Vidmar, Odgovorna rakovica 06.02.2012
Projektu Očistimo Slovenijo 2012, ki bo potekal 24. marca prihodnje leto, se bomo pridružili tudi skavtinje in skavti. V ZSKSS se zavedamo pomena varstva okolja in se vključujemo v projekte, ki združujejo ljudi in prispevajo k dvigu kakovosti bivanja v Sloveniji. Po uspešnem sodelovanju v projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! smo se odločili, da se bomo pridružili tudi akciji Očistimo Slovenijo 2012.
Očistimo Slovenijo 2012 (Avtor: Ekologi brez meja)

Očistimo Slovenijo 2012 bo izvedena kot del pobude Očistimo svet 2012. Milijoni prostovoljcev bomo takrat del največje okoljske akcije v zgodovini človeštva, akcije, ki bo združila svet, World Cleanup 2012.

Cilj projekta  Očistimo Slovenijo 2012 je na dan akcije, 24. 03. 2012, povezati 250.000 prebivalcev Slovenije s skupnim ciljem očistiti iz narave vsaj 10.000 ton odloženih odpadkov ali eno 20-litrsko vrečo na vsakega državljana! Da bi nam tak podvig uspel, velja stopiti skupaj. Med 270.000 prostovoljci, ki so po podatkih Ekologov brez meja 17. aprila leta 2010 čistili Slovenijo, je bilo aktivnih tudi mnogo naših članov, številni pa smo se projektu pridružili že med pripravami. Ta projekt nam znova ponuja izvrstno priložnost, da se povežemo in skupaj naredimo nekaj dobrega za našo Slovenijo.
 
Vabimo vas, da se projektu pridružijo že sedaj. Kako lahko kot posamezniki, veje ali stegi sodelujete?

• Postanite koordinator akcije na ravni občine (pišite na lokalno@ocistimo.si)
• Preiščite vašo okolico in prijavite čim več divjih odlagališč na spletni strani register.očistimo.si. Vsako odlagališče, ki ga boste prijavili, bo prišlo v poštev za čistilno akcijo. Za pomoč pri iskanju ali prijavi odlagališč lahko pišete na popis@ocistimo.si
• V svoji občini lahko prevzamete zbirno mesto, s katerega boste na dan akcije usmerjali prostovoljce na čiščenje divjih odlagališč. Prijave zbirnih mest bo sprejemal občinski koordinator akcije od januarja naprej. Kontakt občinskega koordinatorja boste od januarja lahko našli na spletni strani www.ocistimo.si
• Pomagajte pri odvozu odpadkov na dan akcije
Razširite glas o akciji: pošljite poziv prijateljem, znancem, sodelavcem, objavite poziv k akciji na vaši spletni strani, pridružite se facebook skupini Očistimo Slovenijo 2012…
Organizirajte ozaveščevalne aktivnosti, vezane na projekt (za predloge in materiale pišite na klara.vidmar@skavt.net)
• Poznate primer dobre ali slabe prakse ravnanja z odpadki v vašem kraju? Se kdo še posebej trudi na tem področju oz. v sklopu projekta Očistimo Slovenijo 2012? Pripravite prispevek, obogatite ga s fotografijami in pošljite na press@ocistimo.si.
• Povežite se z občinskim koordinatorjem (lokalno@ocistimo.si) in poiščite še druge aktivnosti, ki  jih lahko izvedete skupaj v okviru projekta!
• V soboto, 24. 03. 2012, pomagajte očistiti svojo občino.

Vse informacije najdete na www.ekologibrezmeja.si, status projekta pa boste lahko od januarja 2012 spremljali na www.ocistimo.si, kjer  bodo objavljeni redno ažurirani podatki in kjer bodo možne tudi prijave na akcijo, zbirnih mest, itd.. Za dodatne informacije pišite na klara.vidmar@skavt.net.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.