Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Po poti sv. Martina

Sabina - Optimistična muha 21.03.2008
Išče se študent ali absolvent za sodelovanje na evropskem projektu simboličnega odprtja kulturne poti med Slovenijo in Francijo, delo na terenu, od 15. aprila do 6. julija 2008, dobra fizična pripravljenost, dinamičnost, zanimanje za potovanja in odkrivanje novih obzorij, znanje angleščine, zaželjeno znanje francoščine: Plačilo povprečna mesečna plača. Interesenti pošljite CV in kratko motivacijsko pismo na info@svetimartintourski.si. Več informacij na 040 153 317 (Tine Jenko) ali 040 45 45 37 (Jasmina Arambašić). V okviru projekta Evropske kulturne poti sv. Martina Tourskega je Evropski kulturni center sv. Martin iz Toursa iskal mlade Evropejce, ki bi jih zanimalo pohodništvo po Evropi, po poteh velike evropske osebnosti. Nicolas François, študent zgodovine, se je prijavil, da bi dva meseca živel to izkušnjo. Sodelujoče slovensko društvo na tem projektu Kulturno društvo Poslanstvo sv. Martina pa še išče mladega Slovenca, da bi šel z njim. Oba bosta za mesec maj in junij dobila plačilo, da bi jima s tem olajšali študij.

Nicolas François je star 22 let in živi v Saint-Ouen en Seine-Saint-Denis. Eno leto sodeluje na aktivnem blogu, ki so ga osnovali novinarji in mladi iz Seine-Saint-Denisa po nemirih leta 2005. Kaj je mladega Nicolasa pritegnilo k projektu:

"Sem študent zgodovine in slediti stopinjam svetega Martina Tourskega je zame izredno lepa priložnost. Potovanje, srečevanja, dogodivščine in medsebojna delitev so besede, ki me nagovarjajo in ideje, ki so mi vseč. Mestni otrok kot sem, mi 2000 km brez avtobusa, metroja, ali "veliba" - mestnega kolesa, pomeni lahko le vir osebne rasti. Kakorkoli že, pričakujem, da bom videl stvari, ki jih do sedaj se nisem. Iti na podobno potovanje pri 22 letih, dokler so moja glava, duh in telo še dovolj nedotaknjeni in naivni, je skoraj neke vrste ritual iniciacije, iskanje samega sebe, drugega in sveta, ki nas obdaja: odzivati se bo potrebno na neznane situacije, se znajti v tujini itd.
Novinarski pristop in promocija koncepta "Partage citoyen" (vzajemna delitev) sta bila odločilna, da sem zagrabil to priložnost. Želim si namreč postati novinar in tukaj mi je ponujeno izjemno "izobraževanje" v okviru vrednot, ki so mi blizu in s katerimi se lahko samo strinjam in jih pojem Partage citoyen predstavlja. Pred enim letom sem začel sodelovati tudi v delavnici z naslovom "Prise Directe sur la banlieue" (v prevodu: Direktni prijem predmestja), v katerem sem se spoznal z različnimi novinarskimi tehnikami, pisanjem reportaž, usmerjenih predvsem v problematiko predmestij, ki so potem objavljene tudi na blogu."

Obvezno je znanje angleškega jezika in zaželeno znanje francoščine. Vse zainteresirane prosimo, da čim prej pošljejo kratko motivacijsko pismo v slovenščini in francoščini ali angleščini (pribl. pol strani A4) na: info@svetimartintourski.si

Spletna stran v Sloveniji: http://www.svetimartintourski.si/index.php

Spletna stran društva v Franciji: http://www.saintmartindetours.eu/

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.