Dogodek

Predavanje: Rosvita Pesek - Osamosvajanje Slovenije

pred 2917 dnevi
Začetek: 24.05.2016 ob 17:00
Zaključek: isti dan ob 20:00

Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Predavanje dr. Rosvite Pesek o začetkih samostojne Republike Slovenije

Marko Drnovšek 03.05.2016
Drage skavtske voditeljice in voditelji. Lani smo v teh dneh praznovali 25 let našega Združenja, letos pa to obletnico praznuje naša država, Republika Slovenija. Ker želimo skavtski voditelji vzgajati skavte v odgovorne državljane je prav, da poznamo njeno zgodovino, še posebej njene ključne prelomnice. In ena izmed njih je nedvomno obdobje osamosvojitve. Zato smo v goste povabili novinarko dr. Rosvito Pesek. Verjetno jo večina pozna kot voditeljico Odmevov, manj pa vas ve, da je kot novinka v novinarski službi s prve roke spremljala proces osamosvajanja, napisala je več knjig ter na Filozofski fakulteti zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Politični subjekti in osamosvojitev Slovenije (1989–1992). Je torej "prava enciklopedija" in bo postregla s številnimi zanimivimi informacijami, pa tudi kakšno anekdoto iz ozadja.
Skavti pod zastavo (Avtor: )

Predavanje bo v torek, 24. 5. 2016 ob 19.00 v v dvorani Glasbene šole Rakovnik.

Po tem bo sledilo druženje.

Dogodek je namenjen predvsem sedanjim in bivšim skavtskim voditeljem, vabljeni pa so tudi bodoči voditelji in ostali skavti, ki vas to področje zanima.

Za lažjo organizacijo želimo vedeti približno število udeležencev, zato vas prosimo, da se prijavite na tej povezavi in si zagotovite sedež v dvorani.

Bodite še naprej kar najbolje pripravljeni služiti!


 

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.