Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Kako so skavti obeležili "Teden globalnega učenja 2018"

Barbara Tehovnik, Družabna srna 10.01.2019
LETOŠNJI TEDEN GLOBALNEGA UČENJA SMO SKAVTI POSVETILI SPREMEMBAM NA PODROČJU ZDRAVJA. Sicer so bile aktivnosti časovno močno zgoščene v tednu od 19. do 25. novembra, vendar so potekale tudi vse do konca decembra.

Ponosni smo lahko na vseh 679 mladih navdušenih skavtinj in skavtov, ki se je letos lotilo izzivov, ki jih je spodbudil Teden globalnega učenja. Preko tako imenovanih glokalnih aktivnosti (lokalna izvedba z globalnim učinkom) so spreminjali svet na bolje. Ob dejstvu, da se naše okolje spreminja s svetlobno hitrostjo, smo se spraševali:

  • Kako pa spreminjamo sebe?
  • Ali sploh se spreminjamo?
  • Kdaj se spreminjam?
  • Kaj spreminjam pri sebi?

In letos smo spremembe v naši organizaciji posvetili področju zdravja. Mladi so dobro spoznali 3.Cilj trajnostnega razvoja, s pomočjo skavtske aktivnosti globalnega učenja »Barvaste roke« ozavestili kako smo med seboj povezani med seboj tudi v prenašanju bolezni in zdravja ter spoznali pomembne zadeve s sveta prehranskih globalnih trgovinskih tokov (aktivnost »Skrivnost palminega olja«, »Banana split«, »Od kod pridejo jajca«). Aktivnosti so skavti izvajali po vsej Sloveniji.

@Glokalni skavti

 

Lov na »domače«

 

Domače, domače vedno najbolj paše Domače, domače vedno najbolj paše (Avtor: Arhiv Logatec 1)

Ciljajmo cilje

 

Ciljajmo cilje: Družabno igro za 4-6 oseb lahko igra tudi cela četa ;) Ciljajmo cilje: Družabno igro za 4-6 oseb lahko igra tudi cela četa ;) (Avtor: Arhiv Ljubljana 4)

Barvaste dlani

 

Jasen prikaz kako se lahko širijo bolezni in kako se povezujemo Jasen prikaz kako se lahko širijo bolezni in kako se povezujemo (Avtor: Arhiv Moravče 1)

Banana split

 

Čas za Banana split Čas za Banana split (Avtor: Arhiv Grosuplje 1)

Potrebe in želje

 

Kolikokrat si zastavimo vprašanje: Ali tole resnično potrebujem? Kolikokrat si zastavimo vprašanje: Ali tole resnično potrebujem? (Avtor: Arhiv Postojna 1)

Skrivnost palmovega olja

 

Raziskovanje skrivnosti palmovega olja se da raziskovat tudi sredi slovenskih gozdov Raziskovanje skrivnosti palmovega olja se da raziskovat tudi sredi slovenskih gozdov (Avtor: Arhiv Brezovica 1)

Od kod dobimo jajca?

 

Kure in jajca so dobili svoje mesto na socialnih omrežjih - le zato, da smo jih bolje spoznali Kure in jajca so dobili svoje mesto na socialnih omrežjih - le zato, da smo jih bolje spoznali (Avtor: Arhiv Nova Gorica 1)

Krepitev zdrave samopodobe

 

Z zdravo samopodobo po skavtsko naprej Z zdravo samopodobo po skavtsko naprej (Avtor: Arhiv Breznica 1)

Citarum najbolj onesnažena reka na svetu

 

Moč filma za spremembe v nas in v svetu Moč filma za spremembe v nas in v svetu (Avtor: Arhiv Dol-Dolsko 1)

Prisotno sveta v slovenskem kraju

 

Izzivaj-Uživaj Izzivaj-Uživaj (Avtor: Arhiv ZSKSS)
Obisk slovenskega kraja malo drugače: Iz koliko koncev sveta najdemo stvari okoli nas? Obisk slovenskega kraja malo drugače: Iz koliko koncev sveta najdemo stvari okoli nas? (Avtor: Arhiv Preddvor 1)
Fotogalerija
11 slik
Ciljajmo cilje: Družabno igro za 4-6 oseb lahko igra tudi cela četa ;)
Z zdravo samopodobo po skavtsko naprej
Raziskovanje skrivnosti palmovega olja se da raziskovat tudi sredi slovenskih gozdov
Moč filma za spremembe v nas in v svetu
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.