Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Postni čas – PEPELNIČNA SREDA, 6. MAREC 2019

ICCG in ICCS, prevod Luka Tul 06.03.2019
Postni čas se začne s praznovanjem pepelnične srede. Za pepelnično sredo, šest postnih nedelj, veliki četrtek, veliki petek in velikonočno nedeljo smo izbrali vrstico ali dve iz Svetega pisma. Ob premišljevanjih in dejavnostih bomo spoznali duhovni pomen postnega časa.
(Avtor: simbolna slika)

»Kadar molite, molite takole: Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime.«

Premišljevanje:
Spominjam se postnih časov, ko sem se držala svojega sklepa, a nisem izpolnila, kar sem si zadala: ne bom več jedla čokolade, pila gaziranih pijač, »deskala« po spletu in družabnih omrežjih. Po teh štiridesetih dneh sem bila shujšana, manj odvisna od kofeina, Facebooka … nisem pa bila duhovno močnejša. Postni časi, ki so me približali Bogu, so bili tisti, ko sem prenehala »poboljševati sebe« in se prepustila Božji volji.
Sherry Antonetti

Skavtski zakon: Skavt si šteje v čast, da si pridobi zaupanje.
Podredi se Gospodovi volji in osredotoči svoje obnašanje na zaupanje.

Dejavnost:
Molitev petih prstov: Papež Frančišek naj je dal preprosti način molitve s pomočjo prstov na roki. Odloči se, za koga boš molil pri posameznem prstu.

1. Palec je najbližji prst. Moli za tiste, ki so ti najbližji. Nanje se je najlaže spomniti. Moliti za svoje drage je sladka dolžnost.
2. Kazalec. Moli za tiste, ki te učijo, ti pomagajo in te zdravijo. Oni te usmerjajo v pravo smer. Potrebujejo Božjo pomoč in modrost, da to lahko delajo. Vedno se spomni nanje v molitvi.
3. Sredinec je najdaljši prst. Spominja nas na voditelje in tiste, ki imajo oblast na našem življenju. Potrebujejo Božje spremstvo.
4. Prstanec je najšibkejši prst. Spominja nas na molitev za najšibkejše in tiste, ki so v težavah. Potrebujejo našo molitev.
5. Mezinec – najmanjši prst. Spominja na molitev zase. Ko zmoliš za druge štiri skupine ljudi, boš lahko jasneje videl lastne potrebe. Zmogel boš moliti zase na boljši način. Bog te blagoslovi!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.