Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Pilot in voznik

Aleš Čerin, uredništvo SkavtNET 19.06.2011
S piscem znamenitih knjižic 'Zgodbe za dušo' Božom Rustjo smo se dogovorili, da lahko na SkavtNetu objavljamo njegove zanimive in poučne zgodbe. Gospodu Božu se zahvaljujemo za prijaznost.
Letalo Letalo (Avtor: Pavel Jedlicka, SXC)

Zgodba

Pilot je nekega večera letel v enosedežnem letalu proti majhnemu letališču na podeželju. Preden je lahko pristal, se je zvečerilo in ni mogel več videti, kje bi lahko pristal. Ni imel luči na letalu, na letališču pa ni bilo nikogar več v službi. Ko je z letalom krožil dve uri, je postalo še temneje in začelo mu je zmanjkovati goriva, zato se je odločil, da bo poskusil pristati, čeprav je s tem tvegal življenje.

Prav takrat pa se je tam mimo pripeljal mož v avtomobilu. Slišal je brnenje letala in opazil popolno temo na letališki stezi. V hipu je uvidel pilotovo stisko. Takoj se je vrnil na začetek letališča in zapeljal z avtom na konec letališke steze in jo z lučmi osvetlil. Tako je pilotu omogočil varen pristanek.

Misel

Voznik je pomagal pilotu ne zato, ker bi bila prijatelja, saj se nista niti poznala, ampak ker je bil pilot njegov bližnji v stiski.

Vsekakor mora prijatelj pomagati prijatelju, toda pomoči ne smemo omejiti samo na prijatelje. Pomagati moramo svojim bližnjim, naj bodo kdorkoli že.

Na poteh svojega življenja, naj nas te vodijo kamorkoli, bomo srečali bližnje, potrebne naše pomoči.

Iskrica

Ljubi Gospoda, svojega Boga, iz vsega srca, z vso dušo, z vso močjo in z vsem mišljenjem, in svojega bližnjega kakor samega sebe. Lk 10,27

Iz knjižice 'Zgodbo ti povem', zbral Božo Rustja

Vprašanje

Zelo skavtsko kajne? Prav skladu s skavtskim zakonom "Skavt pomaga bližnjemu in vsak dan naredi vsaj eno dobro delo." Ali lahko v komentar opišeš svojo izkušnjo pomoči bližnjemu?

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.