Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Ne boj se, samó veruj!

Janez Kobal, Modri n. delfin 30.10.2017
Evangeliji pripovedujejo o očetu, ki ima zelo bolno hčerko in se z vero obrne na Jezusa, naj jo reši (glej Mr 5,21-24.35-43).
Takole se bo razgorel plamen po vsej Sloveniji. Takole se bo razgorel plamen po vsej Sloveniji. (Avtor: )

Ne obstaja bolj ganljiv lik, kot je oče ali pa mati z bolnim otrokom. Jezus odide s tistim očetom, ki se je imenoval Jair. A nekdo pride iz Jairove hiše in pravi, da je deklica umrla in torej ni več potrebe, da nadleguje učitelja. Jezus pa pravi Jairu: »Ne boj se, samó veruj!«. Jezus ve, da bi tisti mož najraje reagiral z jezo in obupom. Svetuje mu, naj varuje mali plamen, ki je prižgan v njegovem srcu, torej vero. »Ne boj se,« mu pravi, »še naprej ohranjaj prižgan ta plamen«. In ko pridejo pred Jairovo hišo, deklico obudi od mrtvih in jo živo vrne njenim domačim. 

Tako je razložil našo držo ob smrti papež Frančišek. Ohraniti mali plamen vere. Ob prvem novembru sicer prižigamo preveč sveč, ki povzročajo gore odpadkov in zastrupljajo ozračje.

Ob prazniku svetnikov vam voščim, da bi zavarovali plamen vere v srcu. Ta plamenček premaga vsak strah, ki je prva ovira na poti k svetosti. Praznik nas izziva, da bi ta dan, ma kaj ta dan, vsak dan bili luč in toplina.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.