Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Ne boj se!

br. Miro Pavšek 21.12.2014
Še malo in Jezus se bo rodil, rodil v tvojem srcu. Ali si pripravil/a prostor zanj v svojem srcu?
angelček (Avtor: )

Angel je rekel Mariji: »Ne boj se, Marija, našla si milost pri Bogu«. Tudi tebi Jezus govori: » Ne boj se, našel, našla si milost pri Bogu, letos želim priti v tvoje srce in prebivati v njem, kakor sem obljubil; če me kdo ljubi, se bo držal moje besede in moj Oče ga bo ljubil. Prišla bova k njemu in prebivala pri njem«. (Jn 14,23). 

Pomembno je, da znamo odpreti Jezusu vrata našega srca in mu zaupati naše življenje, kakor je Marija zaupala, da bo postala Božja mati in se je popolnoma prepustila Božji volji in rekla: »Glej dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi«. Tudi kralj David se je prepustil Božji volji in priznal svojo majhnost pred Gospodom. Gospod je zaradi tega Marijo in Davida bogato obdaril z milostmi. 

Tudi tebe želi Jezus obdariti z milostmi. Ali mu boš to dovolil? Mu zaupaš, mu verjameš? Ne boj se mu skočiti v objem, kajti on ve, kaj je zate najboljše.

Nekje se je zgodilo, da je zagorelo v hiši. Vsi so se rešili iz hiše, razen najmlajši sin je obtičal na balkonu. Ko ga je oče zagledal, mu je zaklical, naj skoči dol in ga bo ujel, naj se ne boji. A sin je odgovoril, da nič ne vidi zaradi dima in da se boji. A oče je vztrajal, da naj skoči in je rekel: »Ne boj se! Jaz te dobro vidim! Zaupaj!« In sin je skočil z balkona in priletel naravnost v očetovo naročje. Koliko bolj bo Jezus poskrbel za našo varnost, če se mu bomo prepustili. 

Ne boj se reči "da" Jezusu in mu odpreti svojega srca, kajti Jezus želi živeti z nami in nam pomagati na poti našega življenja, kljub naši majhnosti in šibkosti. Jezus se nikoli ne naveliča odpuščati in trkati na naša srca. Kaj pa ti in jaz? 

Naloga:  
Bodi iznajdljiv in izdelaj darilce za Jezusa, ki se bo kmalu rodil  in mu ga izroči v jaslice. Naj bo to tudi zunanji znak da ga želiš povabiti v svoje življenje. Ne pozabi tudi v molitvi izročiti svojega življenja Jezusu. Če kdo misli, da je prestar za izdelavo darilca, se je pošteno zmotil, saj nas Jezus 
vabi: »bodite kakor otroci«.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.