Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Božični pajek

Martina Ilišinović, Uredništvo SkavtNET 23.12.2011
Legenda pripoveduje o zanimivem dogodku, ki sta ga na begu v Egipt doživela Jožef in Marija. Ko se je zvečerilo, si je sveta družina morala poiskati zavetje v votlini. Bilo je mrzlo in zjutraj je bila zunaj slana.
pajkova mreža pajkova mreža (Avtor: sxc)

Pajek je videl dete Jezusa in v srcu se mu je porodila misel, da bi naredil nekaj, s čimer bi Božje Dete obvaroval pred mrazom. Vedel je, da lahko naredi samo eno stvar in sicer tisto, katero zna. Tako je na vhodu v votlino spletel mrežo, da bi jo kot zavesa branila pred mrazom.

Sveto družino pa so zasledovali vojaki, ki jih je poslal Herod, da bi izpolnili njegovo kruto povelje. Ko so prišli do vhoda v jamo, so jo hoteli preiskati, a ko je stotnik videl, da je vhod prepleten s pajkovo mrežo, je dejal: „Poglejte, pajkova mreža. Nepoškodovana je, zato je nemogoče, da bi pred kratkim kdorkoli vstopil vanjo, kajti sicer bi bila mreža pretrgana.“ Vojaki so šli naprej in nadaljevali svoje iskanje. Tako je pajek rešil sveto družino.

Nekateri pravijo, da zato božično drevo krasimo z bleščečimi trakovi. Spominjali naj bi nas na niti pajkove mreže, ki je stala na vhodu jame, kjer je bila sveta družina. Sneg, s katerim posujemo božično drevesce ali božično ikebano, pa nas spominja na slano in mraz, pred katerima je pajek želel zavarovati sveto družino.

Vir: Zgodbe za srečo v družini, Božo Rustja

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.