Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Vedno slavi Boga

Adventno akcijo pripravljata ICCG in ICCS v sodelovanju s Poverjeništvom za duhovnost 24.12.2017
Ko Jožef ugotovi, da je njegova zaročenka noseča, spozna, da otrok ni njegov. Želi jo odsloviti, toda potem, ko se mu angel prikaže v sanjah, Jožef uboga in vzame Marijo k sebi in izvrši angelovo naročilo.
božične slike božične slike (Avtor: špela)

Božični večer: Vedno slavi Boga

Nedelja, 24. december 2017
Evangelij: Lk 1,26-38

Ko Jožef ugotovi, da je njegova zaročenka noseča, spozna, da otrok ni njegov. Želi jo odsloviti, toda potem, ko se mu angel prikaže v sanjah, Jožef uboga in vzame Marijo k sebi in izvrši angelovo naročilo. Jožef se izkaže za ubogljivega voditelja v zakonu in družini in za dobrega človeka. Jožefova ubogljivost je način, s katerim je slavil novorojenega Mesija.

Slaviti Božje ime in biti Bogu ubogljiv je v tem, da priznamo, da je Jezus naš kralj. V Jezusu je Bog z nami osebno kot naš odrešenik. To je srčika osebnega odnosa med Jezusom in nami. Tak odnos nas dela učence na edinstven način.

Dejavnost

Napiši B-O-Ž-I-Č na list. Vsak sodelujoči naj za vsako črko besede »Božič« napiše besedo, ki se tiče praznika Jezusovega rojstva in mu nekaj pomeni (B: bližina, O: Odrešenik itd.). Vsak nato razloži, zakaj je izbral te besede.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.