Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

V skavtskem Čezklancu je bilo slovesno

Ester 10.08.2008
Skavtski Čezklanc? Ja, lahko ga tako imenujemo, saj tam stoji skavtska vas in v tej vasi se vse leto zbirajo skavtske skupine. Tam imajo svoje tabore, srečanja in duhovne obnove. Tam so tudi skavtske taborne šole in izobražewvanja. Tam je bil lani tudi PRVI MEDNARODNI SKAVTSKI JAMBORETTE.
Čezklanc Čezklanc (Avtor: Paolo, Sandi, Miro)
se še spomnite? Zadnja točka na našem orientacijskem pohodu je bila pri cerkvi sv.Štefana v Čezklancu. Okrog nje je bila takrat še ograja, postavljeni so bili gradbeni odri, veliko se je dogajalo. Na tabli pred vhodom smo lahko prebrali, da se zaključujejo obširna obnovitvena dela, saj je bila cerkev v potresu leta 1976 zelo poškodovana. Ker so naleteli tudi na zelo pomembne izkopanine, so se dela za nekaj časa ustavila. Najdeni predmeti so se sortirali, primerno zaščitili, klasificirali in bili predani v muzej.

Cerkev so dokončno obnovili in v nedeljo, 3.avgusta je bila ponovno blagoslovljena. Vaščani so pripravili veliko slovesnost, povabili nadškofa iz Udin, škofa Battistija in škofa iz Forlija, vernike iz župnije in sosednjih župnij in seveda skavte.

Bili smo tam, bilo je lepo in Čezklanc nas spet vabi na obisk. Ne samo v skavtsko vas, ampak tudi v zelo lepo obnovljeno cerkev.


Fotogalerija
15 slik
Čezklanc
Čezklanc
Čezklanc
Čezklanc
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.