Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Uradno sporočilo za javnost

Urška Mali 16.12.2008
LUČ MIRU IZ BETLEHEMA JE SPET MED NAMI »Vedno nam nekaj manjka, a prav to nas žene naprej, da bi napolnili praznino in našli, kar iščemo.« (iz govora načelnice in načelnika ZSKSS)
(Avtor: )
Delegacija predstavnikov Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), Slovenske zamejske skavtske organizacije (SZSO) in Zveze tabornikov Slovenije (ZTS) se je v soboto, 13. decembra na Dunaju udeležila ekumenske slovesnosti. Sprejeli smo Luč miru iz Betlehema in jo prinesli v Slovenijo, da bi lahko bili miru, ki ga plamen simbolizira, deležni vsi prebivalci Slovenije.

Osrednji sprejem je bil v nedeljo, 14. decembra v Ljubljani. Najprej z ekumenskim bogoslužjem v stolnici, kjer smo ob petju prisluhnili mislim nadškofa msgr. Alojzija Urana in evageličanskega duhovnika Geze Fila. Celotno dogajanje se je ob 18h prestavilo pred mestno hišo. Tam je vse navzoče pozdravil ljubljanski svetnik Mitja Meršol in iz rok nosilke LMB, Mete Krašna, prejel plamen. S krajšim kulturnim programom in pozdravom načelnika in načelnice ZSKSS smo zbranim in mimoidočim, ki so vsaj za trenutek postali, želeli sporočiti, da imamo mir med seboj. Da lahko s sporočilom tega majhnega plamena Luči miru iz Betlehema zapolnimo praznino, ki nam manjka. Oziroma kot sta poudarila: „Tu smo našli luč, tu smo našli srečo.«

Luč miru iz Betlehema se tekom tedna širi v manjše kraje in lokalne skupnosti po vsej Sloveniji. Organizatorji v tem tedna prirejamo tudi sprejeme pri predsedniku Republike, v Državnem zboru, na Generalštabu Slovenske vojske, pri ljubljanskem nadškofu, na različnih ministrstvih ...

Želimo, da bi Luč miru iz Betlehema našla pot do vsakega posameznika. In ob prihajajočih praznikih voščimo veliko miru in da tekom leta 2009 ne bi pozabili, da se je za mir v medsebojnih odnosih potrebno truditi prav vsak dan.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.