Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Sprejem Luči miru iz Betlehema v Novi Gorici

Mojca Abram 20.12.2005
V soboto, 17.12.2005, smo tudi v Novi Gorici skavti iz obeh strani meje (NG1, NG2, SZSO, AGESCI, FS, BOKSS) sprejeli Luč miru iz Betlehema v konkatedrali Kristusa odrešenika v Novi Gorici ter jo podelili meščanom obeh mest na prireditvi na skupnem trgu obeh Goric.
Maša v konkatedrali Kristusa odrešenika, ki jo je vodil koprski škof Metod Pirih s somaševanjem goriškega nadškofa Dina de Antoni. Maša v konkatedrali Kristusa odrešenika, ki jo je vodil koprski škof Metod Pirih s somaševanjem goriškega nadškofa Dina de Antoni. (Avtor: ga. Skubin)
Pred mašo smo se skupaj s italianskimi skavti družili po vejah ter razmišljali na temo miru. Ob 17h smo se udeležili maše, ki jo je vodil koprski škof Metod Pirih s somaševanjem goriškega nadškofa Dina de Antoni. Po maši smo se v sprevodu odpravili do skupnega trga obeh mest blizu železniške postaje ter tam imeli prireditev, kjer smo luč podarili obema škofoma ter podžupanu Nove Gorice Tomažu Vuga ter županu Gorice Vittoriu Bracatti. Po prireditvi smo se še posladkali s panetonom in ogreli s čajem ter kakavom.
Fotogalerija
11 slik
Maša v konkatedrali Kristusa odrešenika, ki jo je vodil koprski škof Metod Pirih s somaševanjem goriškega nadškofa Dina de Antoni.
Nadškof de Antoni nam je zaželel mir in blagoslovljene praznike.
Koperski škof Metod Pirih, goriški nadškof Dino de Antoni in podžupan Nove Gorice Tomaž Vuga
Lučka
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.