Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Sprejem Luči miru iz Betlehema na trgu obeh Goric

Mojca Abram 16.12.2006
Leto je naokoli in spet je tu december, čas praznovanja, veseljačenja, za nas skavte pa čas razprodaj, oz. prav posebne razprodaje, RAZPRODAJE MIRU. Skavti iz Nove Gorice ter zamejski in italijanski skavti iz Gorice, smo se danes, v soboto 16. decembra podali med stojnice…
logo lmb logo lmb (Avtor: zskss)
Te naše »stojnice« smo skavti obiskali na Kostanjevici nad Gorico. Tu je bilo tako pisano in veselo kot na pravi tržnici, saj so tržnici dajale barvitost skavtske rutice, kar štirih skavtskih oragnizacij ZSKSS, zamejske SZSO in italijanskih AGESCI ter FSE. Skupaj smo se poglobili v letošnjo poslanico Luči miru iz Betlehema in skupaj pričakali Lučko.

Luč miru iz Betlehema je k nam prišla prav po posebni poti. Saj so jo predstavniki skavtskih organizacij pričakali v Tržiču (Monfalcone) ter je peš prinesli od obale Jadranskega morja, čez italijanski Kras na Kostanjevico. Iz Kostanjevice smo se odpravili na trg obeh Goric, kjer je potekala skupna prireditev. Lučko sta sprejela koperski pomožni škof Jurij Bizjak in predstavnik goriške nadškofije ter župan Nove Gorice Mirku Brulc in župan Gorice Vittorio Brancatti. Pel nam je skavtski zborček, ki so ga sestavljali skavti vseh sodelujočih organizacij.
Po prireditvi pa smo se posladkali še s panetonom in toplimi napitki.

Za novogoriške skavte pa se naše glavne poslanstvo šele začenja, saj bomo z deljenjem Lučke začeli šele naslednji konec tedna in tako poskrbeli da bo prav na sveti večer Luč miru iz Betlehema svetila v kar največ domovih.

Pa še nekaj. Nekaj utrinkov iz sobotne prireditve si lahko ogledate v arhivu RTV Slovenije v Dnevniku iz dne 16.12.2006. Slikce iz prireditve in potem še iz razdeljevanja LMB pa vam pokažemo drugič ;)

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.