Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

STAROST – NOROST ?????

Ester AAČ 10.08.2008
Da je MLADOST – NOROST je splošno znano in tako pravi tudi dobri stari slovenski pregovor. Da pa je tudi STAROST – NOROST smo na zadnjem jamboreeju dokazali odrasli skavti, ki smo mladim dokazali, da znamo prebuditi otroka v sebi in reči DA norosTi, ki deluje… Tudi mi smo se veselili lepega skavtskega vremena in veselo šetali po dežju. Tudi mi smo navdušeno migali, vzklikali in skakali ob HIMNI JAMBOREEJA. Tudi mi smo pokleknili v največje blato in na glasbo GOLICE zaplesali po blatnem plesišču. Tudi mi smo se enakovredno vključili v veliko igro in se pod vročimi vojaškimi kapami zares počutili pošasti.
Tudi mi smo žvižgali, peli in kričali in dali tej skupni norosTi tisti žlahtni priokus, ki je dal slutiti, da je norosT narejena tudi za naša odraslo-skavtska leta.
Tudi mi smo se razveselili potočka, ki je v nedeljo zjutraj veselo pritekel skozi naš šotor in krta, ki je v šotoru in med šotori naredil vedno nove sveže krtine, saj je v nori paniki iskal še zadnji košček zemlje, ki ni bila poteptana.

NorosT še deluje! Med resnimi službenimi pogovori se moram skulirati, da si ne bi začela žvižgati himne in ko se spomnim na ta zadnji konec tedna čutim bum-bum-bum in … in vsakomur, ki me hoče poslušati vsaj 5 minut hitim razlagati, kako je lepo biti skavtinja.

Eh, spet bodo rekli da nakladam! Ma ja, moram nakladati in zložiti vse spomine v veliko noro skladovnico. Škoda bi bilo, da odidejo in se ne vračajo: jamborette, Benetke, Luč miru, Golica, Čezklanc, CVD Golovec, obljube, Lurd, jamboree, Kum, Zweibachwiese, … premalo bo v srcu prostora za toliko lepega. Bo treba noro razširiti tudi ta prostor … za nove norosti!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.