Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Pot na Dunaj!

SiNi 24.12.2007
Tudi letos, kot že kar nekaj let zapored, smo se skupno člani SZSO, ZTS in ZSKSS, odpravili na Dunaj. Letos je bilo moč na avtobusu opaziti kopico novih obrazov, v našem programu pa je bilo tudi nekaj sprememb.
(Avtor: SiNi)
Zaradi renoviranja prostorov, ki so nam jih v prešnjih letih prijazno odstopili skavti iz Dunaja, smo bili prisiljeni naše potovanje skrčiti na samo 1 dan. Vzdušje na avtobusu je bilo kljub temu zelo dobro. Da pa ne bi zaspali, je vestno skrbel najmlajši član odprave Jakob iz stega Domžale 1. Bravo Jakob!

Na Dunaj smo prispeli pravočasno in se takoj odpravili na mesto dogajanja. Cerkev je bila kar prepolna, moč pa je bilo opaziti zelo pisano množico skavtov iz več evropskih držav, pa tudi iz Argentine, ZDA in Izraela. Letošnja prireditev je bila izjemno sproščena in po mnenju mnogih najboljša do sedaj. Res smo komaj čakali da pridemo na vrsto in končno je nastopil tudi ta trenutek, ko smo z nasmehom na obrazu prejeli Plamen miru. Po končanem obredu smo se malce okrepčali pred cerkvijo in se skupno, z letos zelo glasnimi skavti iz Poljske, tudi malce poveselili.

Da pa naš izlet na Dunaj ne bi minil tako hitro, smo odšli v center mesta in se sprehodili po praznično in izjemno lepo okrašenem Dunaju. Dodobra premraženi, a dobre volje smo se okoli 20. ure odpravili iz Dunaja. Že tako dolgo pot je podaljšal pravi snežni metež in tako smo v Ljubljano prispeli šele ob 3. uri zjutraj.

A nič ne de. Pomembno je, da smo opravili svojo nalogo in srečno pripeljali Luč miru iz Betlehema v Slovenijo.

Hvala vsem, ki so prispevali svoj delež h tej lepo odpravi, prevsem pa hvala Jujotu, ki je celo pot nazaj igral kitaro, da smo si s pesmijo ogreli svoja srca in glasilke.
Fotogalerija
29 slik
+26

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.