Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

PAIX - PEACE - FRIEDE - POKOJ - PACE - MIR - BEKE - SCHALOM

Ester Srdarev, AAČ 17.12.2007
.. tako je pisalo na velikem transparentu nad oltarjem v Evangeličanski cerkvi Gustav Adolf na Dunaju. Vmes je bil zapis tudi z arabskimi in ruskimi črkami. Nismo znali prebrati, smo pa točno vedeli, kaj "grablice" pomenijo. Veliko se nas je zbralov cerkvi. Skavti in taborniki iz 21 evropskih držav, pa še iz Amerike, Argentine in Izraela. Vsi smo prišli z istim namenom: da se srečamo, da nam Elisabeth prižge Luč, da ponesemo svojo Luč domov in poskrbimo za to, da bo dosegla čimveč ljudi, predvsem pa tiste, ki Luč in Mir najbolj potrebujejo.

Sodelovali smo pri slovesnem ekumenskem bogoslužju in poslušali prošnje in molitve v vseh jezikih, tudi v našem. Monika in Leon sta prižgala našo Luč miru, Polona pa je prebrala del naše poslanice.

In kaj se je zgodilo s transparentom? Na koncu so ga razrezali na 9 enakih delov in vsak "del MIRU" bodo poslali v eno od avstrijskih zveznih dežel. Lepo, zares lepo.

Dunaj je bil včeraj poln luči, z nami pa je v Slovenijo odšel droben plamenček velike vrednosti. Slikce in reportaže sledijo.

Bodite drug drugemu DAR in imejte se lepo v prazničnih dneh!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.