Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Nosilca LMB 2007

Polona Jarc 13.12.2007
Imamo oba nosilca LMB. Moniko Žemlja iz stega Breznica 1 in Leona Anžela iz Kamnika 1. Monika se je zelo razveselila telefonskega klica, da je postala nosilka LMB. Leon je sicer rekel, da sta bila tako ali tako samo dva prijavljena. Zanimiva človeka in verjamem, da oba edinstvena na svoj način. Take potrebujemo!
Fotografije z Dunaja in sprejema LMB v Ljubljani Fotografije z Dunaja in sprejema LMB v Ljubljani (Avtor: Tomaž Sinigajda - SiNi)
MONIKA ŽEMLJA (Breznica 1)
Monika je aktivna skavtinja v stegu Breznica 1 že od leta 2000. Stara je 16 let in je druga najstarejša v družini petih otrok. Od letošnjega skavtskega leta je članica klana S3, prej pa je bila članica čete Tulečih kojotov, kjer je predvsem zadnji dve leti pustila zelo viden pečat kot vodnica enega izmed vodov. Zelo aktivno se je vključevala v življenje čete, predlagala in izpeljala marsikatero dejavnost, ki je dekletom v njenem vodu in tudi ostalim članom čete popestrila skavtsko življenje. Bila je zgled tako ostalim vodnikom in vodnicam v četi kot tudi drugim članom čete. Voditelji se lahko tako nanjo vedno zanesemo, saj vemo, da bo nalogo, ki smo ji jo zadali izpeljala tako kot je treba.

Poleg dejavnosti pri skavtih pa se Monika aktivno vključuje tudi v ostalo življenje v župniji. Tako že nekaj let prepeva v mladinskem cerkvenega pevskem zboru, pomaga je pri ustanovitvi otroškega cerkvenega pevskega zbora, ki ga sedaj pomaga voditi, aktivna pa je tudi v mladinski skupini. Že tretje leto zapored pa je pomagala organizirati miklavževanje za otroke iz naše občine.

Zaradi zgoraj utemeljenega dela pri skavtih in v župniji, menimo, da si Monika Žemlja zasluži, da bi bila nosilka plamena LMB.

LEON ANŽEL (Kamnik 1)
Leon je star 16let in je v 2.letniku ekonomske gimnazije, pri skavtih pa je od leta 2003, torej sedaj 5. leto. Trenutno je prvo leto član klana A je to. Zadnje dve leti pa je bil vodnik najbolj “legendarnega in dih jemajočega” voda Orlov . Njegovo skavtsko ime je Vzdržni delfin.

Je poseben človek, oz kot bi se sam imenoval “osebek”. Njegov “duh” je kamniško četo napravil za nekaj posebnega. Okrog njega se je v zadnjih letih zares v četi dogajalo vse. To nikakor mišljeno v slabem ampak predvsem v dobrem smislu. Bil je gonilna sila, pa naj si je bilo to za delo, še večkrat pa za “tradicionalo” lenarjenje. V vodu je delal odlično. Bil je odličen vodnik, o kakršnem sanja vsak četovodja. Vod je pod njegovim vodenjem zares postal “kraljevi vod”, imeli so svoje finte, ki so jih poznali le oni, počeli so praktično vse skupaj, delali, jedli, lenarili … Že eden od podatkov, da so si vsi v vodu istočasno kupili skavtske gate in kadarkoli smo se šli kopat, so jih imeli vsi na sebi (le ena od njihovih značilnosti), kaže na pravi skavtski duh voda.

Lahko rečem, da se je v zadnjem letu vodenja voda tudi osebnostno zelo razvil in postal precej odgovoren, tako v vodu, kot tudi za delo v četi. Kot osebnost je sicer posebnež, marsikdo bi ga tako opisal. Malo zasanjan, včasih v svojem svetu, ampak je človek, ki zna okoli sebe narediti posebno vzdušje. Je zelo zagnan skavt, vedno pripravljen na akcijo! Zares mu ni skoraj nikoli nič težko. In za konec še njegove slavne besede, besede, ki jih je rekel v slovo od čete, in kakor je tudi resno mislil: “Mejte se radi!”

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.