Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

LMB v javnih ustanovah

prepovz 26.12.2007
Skupina novomeških skavtov je delila Plamen LMB po javnih ustanovah.
Kajenje na Božični večer Kajenje na Božični večer (Avtor: prepovz)
Dež je priklical previdno hojo, kaj šele vožnjo! Okolica cerkve sv. Mihaela je bila vkovana v led, zato smo prvo vožnjo naredili k dežurnim cestarjem. LMB so sprejeli z veseljem, za nagrado pa smo si nabrali soli. Pot nas je peljala v Gasilsko reševalni center. LMB je zasvetila na polici, Mirko pa vabil k dežurnemu. V prvem nadstropju je LMB zasvetila v Studiu D. Vrnili smo se v mesto in se podali na Dolenjski list. Plamen je sprejela odgovorna urednica, ga, Jožica Dorniž. Sprehodili smo se v novomeške zapore. Dežurni je menda prvikrat sprejel plamen. LMB so spejeli še v enem radiu in to Radiu ena. Luč so uvrstili med novoletne želje, da bi bili ljudje drug drugemu sosed - kot dar in da bi mediji pri tem pomagali.

Popoldne smo jo mahnili še v Penzion Sreča in Oddelek trebanjskega Doma starejših v Šmarjeti.

Na mnogih krajih je letošnji plamen čakala še lanska ali celo starejša sveča, kot celoletno znamenje, znamenje spoštovanja do Plamena, ki je zasvetil v Betlehemu.

Nosilci si želimo, da bi ta plamen prišel v vsa srca. S to željo smo se napotili na blagoslov domov na Božični večer. Naj se dim kadila vije po vsej Sloveniji!

Trop za LMB Gorjanskih medvedov
Fotogalerija
8 slik
Kajenje na Božični večer
Pri cestarjih
pri gasilcih
na Dolenjskem listu
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.