Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

LMB v Murski Soboti

Vsestranski škorec in Iznajdljivi medved 03.01.2007
Mariborska regija je letos sprejela luč miru iz betlehema 16. decembra. Tako se je prireditve udeležilo lepo število skavtov iz te regije.
Nekaj utrinkov s prireditve LMB Murska Sobota Nekaj utrinkov s prireditve LMB Murska Sobota (Avtor: Vsestranski škorec in Iznajdljivi medved)
Mariborska regija je letos sprejela luč miru iz betlehema 16. decembra. Tako se je prireditve udeležilo lepo število skavtov iz te regije. Večini pa je udeležbo onemogočila napovedana pozna ura prihoda plamena. Vendar se nekateri niso dali in so v duhu pričakovanja v Mursko Soboto prišli kar peš.

Sam dogodek se je začel ob 21. uri s stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti. Po ogledu uvodne predstavitve, ki nam je dalo kar nekaj snovi za razmišljanje, smo stegi v novi škofiji predstavili svoje doživljanje lučke v preteklih letih.
Sveto mašo je vodil škof Marjan Turnšek.
Po končani sveti maši smo predstavili vse dosedanje poslanice v obliki iger. Nekatere so nam dale dodatno snov za razmišljanje spet druge so nas poleg tega še nasmejale ali pa nam pokazale naše obnašanje v realnem življenju, katerega se prevečkrat niti ne zavedamo.

Zbrane so nagovorili predsednik občinske uprave, starešina ZTS in načelnik ZSKSS ter načelnik Mariborske regije.
Kot vrhunec vsega dogajanja pa je bil prihod lučke. Seveda se spodobi, da se ob tej priložnosti prebere poslanica. In se je. Ker v severovzhodnem delu slovenije živita tudi romska skupnost in Madžarska manjšina smo poslanico prebrali tudi v njihovih jezikih, romščini in madžarščini.

Kako zanimivo je bilo dogajanje v cerkvi smo se zavedli šele ob koncu, saj so ure kazale čez polnoč.

Na koncu moram povdariti, da so prireditev pripravljali stegi Murskosoboške škofije skupaj s taborniki iz Murske sobote. To mi vliva upanje, da se razlie med našima organizacijama manjšajo in Luč miru iz Betlehema nam pri tem pomaga.
Fotogalerija
38 slik
Nekaj utrinkov s prireditve LMB Murska Sobota
Nekaj utrinkov s prireditve LMB Murska Sobota
Nekaj utrinkov s prireditve LMB Murska Sobota
Nekaj utrinkov s prireditve LMB Murska Sobota
+35

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.