Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

LMB skoraj na Obrežju

Minca Ferlin, Krško 1 27.12.2006
Bilo je jutro 23. 12., tam okoli 6h zjutraj. Pet skavtov iz skavtske skupine Krško 1 se je podalo proti hrvaški meji na mejni prehod Obrežje. S skavti iz Vukovarja smo bili dogovorjeni za izmenjavo plamena lučke miru iz Betlehema.
LMB - srečanje s hrvati LMB - srečanje s hrvati (Avtor: Aleš Erjeavec, Krško 1)
Ker smo hoteli priti čim hitreje do Obrežja smo se odpravili po avtocesti, vendar smo na našo nesrečo ostali v koloni s približno hitrostjo polža. Logistika je delovala. Marko Puškarič (tudi v koloni, samo malo bolj proti Ljubljani) se je dogovarjal kako in kaj s hrvaškimi skavti, ki so nas čakali na meji, ter z Lucijo.

Torej, ker mi nismo mogli k Hrvatom, so prišli oni k nam. Ob tem se je moral Iztok žrtvovati v skupno dobro, saj je moral ostati v avtu, medtem ko smo drugi stekli čez avtocesto. Tam pa smo se za ograjo (na varnem) obrnili proti Čatežu in opazovali radovedne poglede, ki so nas spremljali. Kmalu pa je prišel tudi težko pričakovani avto z lučko. Izmenjali smo si plamen, prebrali poslanico, se nasmejali zaradi prisotnosti cestne službe ter obžalovali, da smo topel čaj in piškote pustili v avtu in se odpravili naprej ob avtocesti.

Hrvate je nekje proti Ljubljani čakal Marko, nas pa je po toplem čaju prišel iskati Roman.
Fotogalerija
6 slik
LMB - srečanje s hrvati
LMB - srečanje s hrvati
LMB - srečanje s hrvati
Skavtje za avtocestno ograjo
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.