Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

LMB na mejnem prehodu Ljubelj

Mojca, Ljubljana 3 25.12.2006
Luč miru je svoje mesto našla tudi na mejnem prehodu - preberite si kratko fotoreportažo o predaji Lučke miru iz Betlehema avstrijskim skavtom in policistom na mejnem prehodu Ljubelj.
Predaja Luči miru iz Betlehema avstrijskim skavtom Predaja Luči miru iz Betlehema avstrijskim skavtom (Avtor: )
Avstrijski so nam že prej sporočili, da nekateri sploh nimajo potnih listov, zato smo se dogovorili, da se dobimo na njihovi strani. Tik pred mejo, ko smo se ustavili za kratko pevsko vajo (v nemščini – na veselje mnogih potem nismo zapeli), pa so še trije naši skavti ugotovili, da so nekaj pomembnega pozabili. Še dobro, da so bili kar trije in iz različnih stegov, da jim ni bilo dolgčas.
No, ostalim pa je uspelo. Bilo nas je presenetljivo veliko, nekaj več kot 50. Slovenci iz Ljubljane (1 in 3), Logatca in Brezovice in Avstrijci iz Koroške (večinoma iz Celovca), med katerimi je bil tudi koroški Slovenec Krištof, ki je skrbel, da smo se še bolje razumeli. Tudi dva duhovna asistenta sta bila z nami, naš Miran in njihov »Pfadfinder Diakon«.

Predali smo jim lučko, prebrali poslanico in zapeli himno. Tudi oni so nam pripravili lep nagovor o simboličnosti srečanja na meji, o zgodovini vojne in miru v naših krajih, o našem poslanstvu kot mladi in kot skavti in o simboličnosti Luči iz Betlehema. Diakon pa je lučke in nas še blagoslovil.
Za naše prijatelje smo pripravili tudi majhna darilca, okraske za jelko v skavtski barvi in poslanice, oni pa so nam podarili nekaj sladkega v »majhnih flaškah«. Tudi spekli smo nekaj in prinesli topel čaj, tako da nihče ni odšel domov lačen in premražen.

Na koncu smo priložnost izkoristili še za to, da smo lučko predali policistu na slovenskem delu mejnega prehoda Ljubelj.

Odšli smo veseli, da smo se srečali ter z vabili in željami, da se kmalu vidimo. Naslednje leto gotovo, morda pa že prej …
Fotogalerija
14 slik
Predaja Luči miru iz Betlehema avstrijskim skavtom
Slovenci smo se zbrali na naši strani mejnega prehoda
Lučko smo predali tudi policistu na slovenskem delu mejnega prehoda Ljubelj
Lučka sveti na mejnem prehodu
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.