Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

LMB na mejnem prehodu Dolga vas ( SLOVENIJA - MADŽARSKA)

Jure Tikvič , Potrpežljivi Bober, Črenšovci 1 26.12.2006
Luč miru iz Betlehema je prestopila mejo slovenskega ozemlja tudi na najbolj vzhodnem delu Slovenije. To je mednarodni mejni prehod Dolga vas (Slovenija - Madžarska). Priprave na prireditev smo sprejeli kot iziv, saj nismo znali povedati niti ene madžarske besede, oni pa niti ene slovenske.
LMB na Dolgi vasi LMB na Dolgi vasi (Avtor: Marko Hozjan)
Mi smo poiskušali v angleščini oni pa v nemščini. In tako smo se na koncu le nekako razumeli, saj je v naših srcih gorel skavtski duh.

V soboto 23. 12. 2006 ob 12.00 smo se skavti iz Črenšovcev zbrali skupaj z skavti iz Lentija na Madžarskem in opravili slovesno predajo. Na območju med mejnima prehodoma se je slišalo petje tako sloveskih kot madžarskih pesmi, prebrali poslanico v obeh jezikih, nekaj besed nam je povedal tudi dekan iz Lentija, se smejali,...

LMB smo predali tudi carinski policiji na naši in na madžarski strani in ugotovili , da je mir in strpnost na območju med državama še kako pomemben.

S skavti iz Lentija smo se poslovili z voščili ob prihajajočih praznikih in z željo da akcijo LMB-ja izvedemo naslednje leto, vendar kot prireditev za širši krog ljudi.
Fotogalerija
15 slik
LMB na Dolgi vasi
LMB na Dolgi vasi
LMB na Dolgi vasi
LMB na Dolgi vasi
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.