Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

"Di qui non si passa..." ali "Tukaj ni prehoda ...«

Ester AAČ 10.08.2008
...se imenuje ALPE-ADRIA potovalni tabor, ki ga letos organizirajo italijanski odrasli skavti prvi teden v septembru. »Potovali« oz. hodili bomo po hribovju Monte Pasubio nad Vicenzo, po sledovih Velike vojne.
Monte Pasubio Monte Pasubio (Avtor: Andrea)
Pasubio je gorski masiv na meji med italijanskima provincama Vicenza in Trento. Ne bomo lezli gor na goro (2232 m), saj bomo družba primerno starih odraslih skavtov s primerno kondicijo, bomo pa zlezli tja do tretjine in se napotili skozi zanimivo pokrajino.

Program obeta zelo veliko. Začelo se bo v četrtek,4.9. popoldne in skavtska četa se bo takoj podala na pot. Prespali bomo nekje v gorskem zavetišču. V petek si bomo med potjo po znameniti »Strada delle 52 gallerie« = »Cesta 52-ih galerij« ogledali galerije, prehode in tunele iz prve svetovne vojne.
Sobota bo dan za ogled področij, kjer so se odvijale velike bitke (Dente Italiano in Dente Austriaco). Z nami bodo odlični vodiči in tudi dr.geologije, ki bo dodal razlago po svoji strokovni plati.

V nedeljo se bomo počasi vračali v dolino po evropski pešpoti
"Sentiero Europeo E5". Naše druženje bomo zaključili v dolini s skupno mašo in zaključnim krogom.

Prijave so v glavnem že zaključene, bi se pa za kakšnega zvedavega skavtskega popotnika prav gotovo našlo še kakšno mesto. Annamaria (0039 044 552 7218) in Andrea (0039 044 459 0337) čakata na tvoj klic!

Fotogalerija
10 slik
Monte Pasubio
Monte Pasubio
Monte Pasubio
Monte Pasubio
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.