Zažiga

20 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje skavtske skupine Prebold-Polzela 1 v Mariji Reki

Vianeja Pesjak 04.03.2007
V petek, 23. 2. 2007 smo se klanovci odpravili do cerkve sv. Marije Vnebovzete v Marijo Reko. Od petka do nedelje je župnišče v Mariji Reki postalo naš dom.
Zimovanje klana Prebold-Polzela 1 s prvimi obljubami. Zimovanje klana Prebold-Polzela 1 s prvimi obljubami. (Avtor: PREBOLD-POLZELA 1)
V petek, 23. 2. 2007 smo se klanovci odpravili do cerkve sv. Marije Vnebovzete v Marijo Reko. Od petka do nedelje je župnišče v Mariji Reki postalo naš dom. Najprej je bilo potrebno zakuriti, saj je bila hiša zelo mrzla in nas je zeblo do kosti. Ko se je otoplilo, je nastalo prav zabavno vzdušje. Petkov večer je bil napet, saj smo morali uporabiti skoraj vse skavtsko znanje, da smo lahko rešili test, ki je bil velik korak na poti do naše skavtske obljube in prejema rutke. Po vsem naporu smo se odpravili spat. V spalnem prostoru je bilo mrzlo in nas je zelo zeblo, zato smo se nekateri odpravili kar v kuhinjo, kjer smo si kurili in dobili tudi kakšen nenapovedan obisk.

Naslednji dan nas je čakala zelo zabavna pot po vseh gričih in cestah v kraju naše nastanitve. Bilo je zelo veselo. To je bil za nas nov izziv in tudi priložnost, da se bolje spoznamo in povežemo. Ko smo se vrnili, smo skuhali kosilo in se nato naučili postaviti in zakuriti ogenj. Proti večeru smo šli v puščavo in razmišljali o naši skavtski poti, nato pa nas je čakal najboljši del zimovanja, saj smo se ob ognju srečali s kraljem Arthurjem, ki nas je sprejel med viteze okrogle mize, večer pa smo zaključili s pečenjem twista in druženjem ob ognju.

V nedeljo pa nas je čakalo nekaj, kar je bilo za nas vrhunec zimovanja - skavtska maša in z njo obljube, kjer smo prisegli, da bomo kot skavti in skavtinje služili Bogu in domovini, pomagali svojemu bližnjemu in spolnjevali skavtske zakone. Po dani obljubi smo prejeli skavtsko rutko, za katero smo se trudili kar nekaj časa.

Naše skupno druženje smo končali s pecivom, ki so ga prispevali naši starši. Bilo je zabavno in vsi upamo, da se bo kmalu ponovilo.
Fotogalerija
5 slik
Zimovanje klana Prebold-Polzela 1 s prvimi obljubami.
Zimovanje klana Prebold-Polzela 1 s prvimi obljubami.
Zimovanje klana Prebold-Polzela 1 s prvimi obljubami.
Zimovanje klana Prebold-Polzela 1 s prvimi obljubami.
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.