Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje klana iz stega Homških sončkov 24.-26. 2. 2006

Neža Repanšek, Ljubka kobra 19.03.2006
Bil je mrzel počitniški petek, rahlo je snežilo in deževalo hkrati, ko se je majhna skupinica homških klanovcev odpravila na romanje. Kot pravi romarji smo se zbrali pred kapelico v Jaršah, dobili svoje angele varuhe in se odpravili proti železniški postaji, kjer smo sedli na vlak proti Ljubljani.
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj (Avtor: Gašper)
Po prihodu smo se v Ljubljani (po želji) okrepčali, nato pa presedli na Intercity proti Jesenicam. Izstopili smo na Lescah, nakupili hrano, sladkarije (Gorenjka :)) in se pripravili na nadaljevanje: pešačenje proti Begunjam (zanimiv kraj, imajo tovarno Elan in norišnico :)).

Naše prvo bivališče so bili podstrešni prostori v župnišču. Dan se je zaključeval v znamenju palačink, dogovorov za Zlato žabo, čokolade in plakatov s temo Kdo sem? In Kje sem? Po nočnem počitku, zajtrku in priključitvi novega člana (prišel je Rifko z manjšo zamudo) smo se odpravili na grad Kamen, kjer smo skušali drug drugemu požgati trdnjave in sestaviti sliko Bi-Pi-ja, ki nas je spomnil na Dan spomina. Po vrnitvi smo pripravili kosilo in vse pospravili, ker nas je spet čakala pot – tokrat na Brezje, naš končni cilj. Streho nad glavo smo dobili v samostanu, kjer so nas prijazno sprejele sestre frančiškanke Bredzmadežnega spočetja. Pred večerjo si je vsak izbral 3 naloge, ki jih bo pridno izvrševal vse do poletja in sešil našitek. Po odlični pici, smo se pripravili na večer. Tam je bilo polno maškar: od lune, sonca, košarkarja, rdeče kapice, dame v roza, Marianne iz Robin Hooda, muslimank do miške, ki je hotela biti volk. Zabava se je zavlekla pozno v noč, tako da smo po koncu samo popadali v postelje. Zjutraj smo se udeležili sv. maše in se za nekaj trenutkov ustavili tudi ob podobi Marije Pomagaj in si ogledali za kaj vse se ljudje zahvaljujejo. Po pakiranju in kosilu smo sestavili listino klana, razkrili angele varuhe, zaključili romanje in pričakali starše, ki so nas odpeljali domov, da smo se lahko pripravili na nov šolski teden.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.