Zažiga

22 Zažgi

Prenesi v

Zimovanje NOPP Ptuj 1

Mojca Lenart, NOPP, Ptuj 1 13.03.2007
V petek, 2. marca, se je na železniški postaji zbralo pet ptujskih NOPP-ovcev, pripravljenih na dolgo pričakovano zimovanje.
Slike z zimovanja NOPP, Ptuj 1, Javorje 2.-4. 3. 2007. Slike z zimovanja NOPP, Ptuj 1, Javorje 2.-4. 3. 2007. (Avtor: Mirjam Danilovič)
Trije so se odpravili zraven br. Mateja z avtom, dve pa zraven naše sijoče voditeljice Mirjam na vlak. :D Na Hajdini smo pobrale še enega zvestega skavta Izidorja, ki je svoje ovčice zapustil samo zato, da bi lahko vso svojo pozornost posvečal nam.

Pod budnim očesom naše voditeljice smo pridno prestopali iz vlaka na vlak in v Ljubljani pobrali še drugega voditelja – Metoda. Ko smo končno prispeli v Škofjo Loko in čakali brata Mateja, da pride z avtom po nas, se je čez nebo že razprostirala tema in nežni dež je pršil po naših glavah. No, saj ni bilo hudo, saj je brat Matej kmalu prišel po nas in razveselil naše lačne želodce z novico, da naši skavtski prijatelji v Javorjah že pridno pripravljajo večerjo. Seveda ne kakršno koli večerjo, ampak šmorn iz MOKE ZA KRUH! Kako to zgleda, smo ugotovili tam. Šmorn je zgledal kot pražen krompir, imel pa je omamen vonj in bil je zelo okusen – ravno prav za devet lačnih ljudi. Po večerji smo se zabavali skupaj s tamkajšnjimi skavti, ki so nas lepo sprejeli. Skupaj smo se odpravili na nočni pohod in kasneje brez težav (z izjemami :D) zaspali.

Tema našega zimovanja je bila Vsi drugačni vsi ljubljeni, naša voditelja pa sta se sklicevala na zgodbo Cvetje v jeseni, in tako smo naslednji dan prebrali nekaj odlomkov iz knjige in se lahkih nog napotili na Blegoš, po poteh glavnih junakov knjige. Razgled na vrhu je bil čudovito meglen, videli smo natančno dva metra okoli sebe, lasje pa so nam štrleli na vse strani zaradi ljubkega vetra. Na srečo smo si po ostrem vzponu navzgor privoščili spust do tamkajšnje koče, kjer smo se nasitili in, koliko se je dalo, posušili razmočena oblačila. Zadovoljni od topline smo se odpravili nazaj proti Javorjam. Zvečer smo imeli mašo in filmski večer, ki sta nam ga priredila naša voditelja in duhovni asistent. Ogledali smo si filma Cvetje v jeseni in Apokalipto (tisti, ki so bili še budni).

Zbudili smo se v sončno jutro in vreme nam je dokazalo, da so Javorje res kraj z največ sončnimi dnevi v Sloveniji, v kar smo po sobotni megli že rahlo dvomili. Po zajtrku smo se odpravili v cerkev in popestrili mašo z glasbeno spremljavo.

Po maši smo spakirali svoje stvari in pospravili prijetne prostore, v katerih smo bivali. Nekaj časa smo se še nastavljali soncu, ki je s svojimi žarki prijetno božal naša lica, in razmišljali o super zimovanju, od katerega smo se morali posloviti. Po kosilu na domačiji brata Mateja smo se odpravili proti domu.

Bistvo: imeli smo se super! Čakamo na ponovitev. :D
Fotogalerija
13 slik
Slike z zimovanja NOPP, Ptuj 1, Javorje 2.-4. 3. 2007.
Slike z zimovanja NOPP, Ptuj 1, Javorje 2.-4. 3. 2007.
Slike z zimovanja NOPP, Ptuj 1, Javorje 2.-4. 3. 2007.
Slike z zimovanja NOPP, Ptuj 1, Javorje 2.-4. 3. 2007.
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.