Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Zaklad v lončenih posodah

Radovedni kenguru 20.01.2009
Skrivalnica - iskati vrstnika in biti iskan! Človek celo življenje išče svojega bližnjega in celo življenje išče Boga. Če kdo sprašuje, kaj bomo delali v nebesih: igrali se bomo skrivalnico! In če bomo iskali v nebesih, iščemo tudi v življenju. Primorski voditelji smo se zbrali prav z namenom iskanja, z namenom iskanja Boga, z namenom iskanja samega sebe. Nastopil je čas. Čas, da se zbudimo. Čas, da pogledamo okrog sebe. Čas, da se pretegnemo. Čas, da kot voditelji, spet naredimo nekaj za našo duhovno rast.

Nastopil je torej čas za Prebujanje. Če povem z besedami pomožnega škofa Jurija Bizjaka: Skrivalnica - iskati vrstnika in biti iskan! Človek celo življenje išče svojega bližnjega in celo življenje išče Boga. Če kdo sprašuje, kaj bomo delali v nebesih: igrali se bomo skrivalnico! In če bomo iskali v nebesih, iščemo tudi v življenju. Primorski voditelji smo se zbrali prav z namenom iskanja, z namenom iskanja Boga, z namenom iskanja samega sebe.

Petkov večer smo preživeli v znamenju bdenja, ki se je vrtelo okrog povezanosti in skupnosti. Posamezni SKVO-ji smo razmišljanje pripravili že prej, nato pa smo razne aktivnosti uglasili z vmesnimi pesmimi. Pred nočnim počitkom, ki je potreben, da se lahko ponovno prebudimo, smo se preizkusili še v zgradbarstvu. Lončki in karton sta ob pravi uporabi lahko kar dobro gradbeno sredstvo za postavljanje najvišje trdne stavbe, baloni pa ob pravilni uporabi lahko zaščitijo jajce pred razbitjem. Večer smo zaključili z večerno molitvijo kjer smo iz čajnih svečk sestavili simbol povezanosti.

V sobotnem jutru se nam je pridružil pomožni škof Jurij Bizjak in z nami delil svoje razmišljanje o prebujanju ter o Pavlu in njegovih metaforah. Zaželel nam je, naj bomo kot božja bojna oprema: opasani z resnico, odeti v oklep pravičnosti, zaščiteni s ščitom vere, čelado resnice in mečem duha ter naj hodimo v nogah pripravljenosti. In z nogami pripravljenosti smo se odpravili v puščavo in potep po okolici Dornberka, da smo se sprehodili skozi trte in nasade breskev, obsijane s soncem ter nabrali energije za budnost v naslednjem letu.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.