Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Regijski sprejem LMB Primorske regije

Jelka Breščak, Dobrosrčna sinica, Ajdovščina-Šturje 1 17.12.2015
Se samo zdi, ali res gori? Takšno je letošnje geslo Luči miru iz Betlehema.
(Avtor: Matic Slemič)

V nedeljo, 15. decembra 2015, se je na Planini pri Ajdovščini zbralo 11 stegov Primorske regije. Letošnji regijski sprejem je organiziral steg Ajdovščina-Šturje 1.

Zbrali smo se že ob 9. uri, ko smo svečano začeli z dvigom zastav in petjem skavtske in državne himne. Po uvodu smo voditelji hitro pohiteli na svoje orientacijske točke, ostali pa so se razdelili v skupine in po vasi Planina odšli različnim izzivom naproti. Na živih točkah so se pomerili v lovljenju rib miru in v ciljanju miru v kozarčkih, na mrtvih točkah pa so nabirali potrebne sestavine za prižig ognja.

Sledilo je kosilo, ko smo si nabrali moči še za veliko igro, ki je sledila popoldne. Skupine so imele nalogo, da si v bazi zakurijo svoj ogenj in plamenček prinesejo do cerkve, vendar so jim pot prekrižale nabrite Burje, ki so jih preizkušale z različnimi ugankami in izzivi. Na začetku so plamenčki kar po vrsti ugašali, a počasi so se nadobudne skupine le prebile do še zadnje ovire, ko so morale pri Drevesih ''barantati'' za dele lanterne, da so jo lahko sestavili in končno varno prenesli plamen v cerkev.

Ob 16h je v do zadnjega kotička napolnjeni cerkvi sledila maša, kjer smo prisluhnili letošnji poslanici Luči miru iz Betlehema (LMB).

Se samo zdi, ali res gori? Takšno je letošnje geslo Luči miru iz Betlehema, ki med drugim pravi, da je skupni mir mogoče doseči le z dejanji ljubezni. Pri maši smo se umirili in razmišljali o slišanem, po koncu maše pa še nismo rekli zadnje besede. Za končni žur nas je razvedril nastop benda iz stega Ajdovščina-Šturje 1, ki je pred kratkim tudi zmagal na Skavtfestu s pesmijo Z rutko na pot.

Čisto za konec smo se še malo posladkali in okrepčali, nato pa so se naše skavtske poti razšle. Plamen miru so tako skavti s Planine pri Ajdovščini vzeli s seboj, v prihodnjih dneh pa bo lučka miru prispela tudi v druge domove, župnije in ustanove, z željo, da bi nas ta mir še dolgo grel v teh mrzlih dneh. 

Fotogalerija
54 slik
+51

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.