Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Začetek dober, vse dobro!

Jasna Žabota 21.10.2006
Tudi ptujski skavti smo začeli to skavtsko leto. Vsi smo se že sestali na srečanjih po vejah, v nedeljo pa smo imeli še jesenski dan stega.
Pa nam je uspelo... (se slikat) Pa nam je uspelo... (se slikat) (Avtor: Tadej Pintar)
Zbrali smo se pred cerkvijo sv. Leopolda Mandiča v Novi vasi pri Ptuju, kjer nas je nagovoril naš stegovodja Tadej. Sledili so prehodi po vejah, nato pa smo se vsi udeležili velike igre. Razdelili smo se v zelo pestre skupine (v vsaki skupini je bil skoraj vsaj eden iz vsake veje). Preko igre smo se spoznavali med seboj in ustvarjali sončne žarke z opravljanjem raznih nalog. Na koncu smo ustvarili prav lepo sonce, ki je tudi simbol našega stega - Sončna pesem. Tako kot smo bili povezani v tej igri med seboj, tako bomo ostali povezani čez vse leto (nekako tako je zvenela misel naše Akele).

Igri je sledila maša, ki smo jo močno obogatili z našim sodelovanjem. Po maši so se naši starši pogovorili z voditelji o načrtih v tem letu. Seveda pa tudi na koncu ni šlo brez hrane. Pekli smo si kostanje in z velikim veseljem pojedli vse kar so pripravile pridne roke naših mam.
Na slikah je opaziti tudi druge barve rutke, ne samo naših. Tisti skavti se niso znašli pri nas po naključju, pa tudi na obisk niso prišli...To so naši skavti, ki pa so se našemu stegu priključili letos ( bivši Ptuj 2).

Ne smem pa tudi pozabit, da so nam voditelji razkrili, da bomo imeli letos en velik projekt z imenom BUM STOLETJA. Ta projekt bo potekal na Ptuju kar 3 mesece (od konca januarja do konca aprila). Projekt bo namenjen vsem Ptujčanom in Ptujčankam, ki bi nas skavte radi spoznali še pobliže in izvedeli kaj več o skavtstvu. Kaj več o tem projektu, pa vam bomo povedali, ko se bo začel odvijat.

Torej...začelo se je dobro in mi verjamemo, da se bo tako tudi nadaljevalo in seveda končalo.
Fotogalerija
9 slik
Pa nam je uspelo... (se slikat)
Še pri maši nam ta naš stegovodja ne da miru ;)
Mi smo sonce!
TudiZBOKSS se zna skregat zaradi zmage
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.