Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Vreme ni pogoj za krajo!

Timotej Brecelj , Vprihodnostgledi bober, Škofja Loka 1 09.09.2009
V noči iz petka na soboto sva bila z Markom določena za prvo stražo (od 23h-1h). Ker je bilo zelo oblačno in ker je v daljavi že treskalo, sva bila skoraj prepričana, da ne bo nikogar...
V noči iz petka na soboto sva bila z Markom določena za prvo stražo (od 23h-1h). Ker je bilo zelo oblačno in ker je v daljavi že treskalo sva bila skoraj prepričana, da ne bo nikogar.. V noči iz petka na soboto sva bila z Markom določena za prvo stražo (od 23h-1h). Ker je bilo zelo oblačno in ker je v daljavi že treskalo sva bila skoraj prepričana, da ne bo nikogar.. (Avtor: Anja Oblak)
...Tišina je bila piskana nekaj minut čez enajsto. Ravno sva se lepo namestila ob ognju, ko je prišel Gregor in zahteval svoj armafleks, ki ga je posodil Marku. Seveda, hotel je spati na mehkem. Marko se je odpravil proti gozdu, kjer je ležal armafleks in ko je prišel tja, je videl ležečega napadalca in ga takoj ujel. Zakričal je, da kradejo, a jaz mu tega niti slučajno nisem verjel. Naenkrat sem ugotovil, da se vračata dve osebi in videl Marka z dvema rutkama.

Močno sem bil presenečen. Postala sva zelo aktivna in ogenj prepustila ujetniku. Lomastila sva po taboru in goščavju okrog njega. V naslednji uri in pol sva ulovila vsak še po enega napadalca. Izdala sta se sama, ker nista zdržala v skrivališču in sta začela bežati. Hoteli so peči tvist, a jim nisva mogla dati vseh zahtevanih sestavin, ker bi jih gotovo slišala od Špele. Razočarani so se odpravili k avtu po spalke. Povedala sva jim, naj gredo v katerikoli šotor, le v Tigrovskega ne. Ravno in samo tam smo zjutraj našli enega od njih (ostali so spali v avtu).

Straža se nama je zaradi zanimive igre zdela zelo kratka. Zelo sva se vživela v igro in v njej prav uživala. Ponosna sva bila na svoj ulov. Še posebno na našega bivšega stegija (Žiga), ki nama je čestital za dobro stražo.

Opomba: Ostal je še en napadalec, ki je naslednji straži pokradel vodove zastavice, dve bombici in četino zastavo ter ostal neujet!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.