Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Taktika ni bila prava

Ana Prek, Zgovorna vidra 02.10.2011
V noči na ponedeljek, 8.8.2011, sta bili okradeni četi Radovljica 1 in Žiri 1, ki sta skupaj taborili na območju Lok pri Mozirju. Škode je bilo za dve glavni in vseh sedem vodovih zastav. Žrtve so bili tudi štirje šotori ter dežnik.
Prihod napadalcev v tabor Prihod napadalcev v tabor (Avtor: Neznan)

Po pripovedi napadalcev iz Koroške 2, je bila naša obrambna vrsta neogreta, saj naj bi sedela ob ognju in se basala s piškoti. :) Kršena so bila tudi pravila straženja, saj sta bila poleg stražark ob ognju prisotna tudi dva radovljiška skavta, ki naj bi takrat spala. Zato je bil tabor po pravilih, ki so jih določili voditelji, avtomatično ukraden.

Na žalost je straža prepozno ugotovila, da zastave manjkajo. Ob piskanju alarma so se napadalci poskrili, saj je cel tabor  v dveh sekundah in tričetrt pridrvel iz šotorov in se ves zaspan  spraševal, kaj se dogaja. Vmes pa so napadalci izginili iz tabora. Vsi razjarjeni zaradi neuspešnega branjenja tabora smo se počasi odpravili v šotore, kjer smo do zgodnjih jutranjih ur premlevali našo taktiko, ter ugotovili, da sedenje ob ognju in basanje s piškoti še nikoli ni obrodilo sadov.

A najhujše je prišlo zjutraj. Že od daleč smo uzrli četico, ki se je opremljena z našimi zastavami počasi približevala. Ko so končno prispeli v tabor, smo se Rado'lčani in Žirovci spogledali in vse nas je postalo vsaj malo strah, saj nismo vedeli, kaj so si zamislili za odkupnino.

Kajpak so si, kot vsi drugi, ki so nam kadarkoli kradli zastave, najprej zaželeli zajtrk, nato pa so povedali, kaj želijo za odkupnine za šotore in vodove zastavice. Tako smo pretekli en krog okoli tabornega prostora s polnimi nahrbtniki, da smo odkupili šotore. Vodove zastave pa smo odkupili vsaka četa na svoj način.  Žirovci so napisali "Odo Koroški 2"- pesnitev, ki še vedno odmeva v naših srcih in jo ekskluzivno objavljamo. Preberete si jo lahko na koncu članka. Rado'lčani pa smo dobili nalogo, da napišeno poročilo o nočnem pripetljaju. 

ODA KOROŠKI

Dons ponoč je akcija bla,
ko Koroška nam je zastave uzela.

Boril smo se ful in še več,
a vseeno vse je bilo preč.

Pršli so štirje, pobral nam use,
ubrant se ni mogu nihče.

Ob 7h nazaj k nam so prišli,
odkupnino so zahtevali.

Pisal smo sonete, opise in članke,
laufal in skakal čez planke.

Za konc vam povemo sam še to,
da imejte Vesno, Nastjo, Vida in Jašo radi,
ker drugače vam bodo vse zastave pokradli.
 

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.