Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

"Veterani" LJ1 pustošili po Dolenjskem

2
Tomaž Kranjec 11.07.2010
Dve zaporedni noči, dva tabora, nepozorne straže, veliko adrenalina in dober izplen. Brezovica 1 in Ljubljana 5 ostali brez zastav.
Kraja zastave Ljubljani 5, 2010-07-11 Kraja zastave Ljubljani 5, 2010-07-11 (Avtor: Urška Kranjec)

V noči iz 9. na 10. sva se bivša člana stega Ljubljana 1 (Urška in Tomaž Kranjec) ob pomoči dveh prijateljev (Matej in Jaka Kastelic) odpravila na nočno igro kraje zastave. Napadli smo četo Brezovica 1, ki tabori v Jelšah pri Mirni Peči na travniku ob Temenici. Napadli smo okoli druge ure zjutraj in odnesli najprej eno nato pa še dve vodovi zastavici. Četrta je bila privezana na šotor, peta pa je bila skrita v šotoru. Ker pa je bil to prva noč njihovega tabora, jambor še ni stal in tudi velikih zastav ni bilo.
Napadalci se nismo pustili ujeti, kljub temu da se je število stražarjev občutno povečalo (10+) po izginotju zastavic.

V noči iz 10. na 11. sem uspel ženo prepričati, da greva napast še četo Ljubljana 5, ki je taborila v Šmihelu pri Žužemberku na travniku ob Krki. Čeprav se je do tabornega prostora prišlo s ceste samo po eni poti, sva se uspešno prebila v sredo tabora ter presenečeno ugotovila, da ob šotorih ni vodovih zastavic. Za trenutek je izgledala situacija brezupna, saj je bila straža ob ognjišču, ki je bil blizu jamborjev. Po kratkem opazovanju sva videla, da se straža ne misli odmakniti od ognjišča, vendar je bila to tudi prilika za zahrbni napad.

Ko sem se začel plaziti proti jamborjem, sta stražarja zdolgočaseno odšla v členar.
Pogoji za krajo zastave so kar naenkrat postali idealni in še preden sta se stražarja vrnila sta izginili slovenska zastava in zastava ZSKSS. Napad se je zgodil tik pred drugo menjavo straže, tako da so nato štirje stražarji preiskovali taborni prostor, kar je Urški zelo otežilo beg, vendar je vseeno neopazno pobegnila iz tabora.

Zjutraj so naju voditelji nagradili še z vsemi vodovimi zastavicami, ker so bile skrite v šotorih in bi jih drugače tudi brez napora odnesla.

Mislim da je izplen 9 zastav v dveh zaporednih nočeh izjemen dosežek za nas "veterane" in v poduk mlajšim generacijam!

Fotogalerija
2 sliki
Kraja zastave Ljubljani 5, 2010-07-11
Kraja zastave Brezovici 1, 2010-07-10

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.