Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Tržaška klana na obisku klana z Breznice

Pristna vidra 05.10.2008
Poletni tabori se vedno zaključijo z objemi, solzami, obljubami po ponovnem snidenju, z novimi zamislimi in z energijo za nove podvige. Evforija je zajela tudi roverje in popotnice Krasn' klana in Uč'n klana; sprejeli smo povabilo bratov in sester iz Breznice in se 5. septembra pridno odpravili na trodnevni obisk.
večni prijatelji večni prijatelji (Avtor: Pristna vidra)
Manjša skupina petih nadebudnih Uč'n klanovcev se nas je zbrala v petek pred železniško postajo v Sežani in se z vlakom odpeljala do Ljubljane. Po krajšem postanku v prestolnici, kjer smo dočakali klanovodjo, smo našo pot nadaljevali z avtomobilom in kaj kmalu prispeli v Breznico. Gostitelji so nas pričakali z večerjo, kajti sedež razpolaga s pravo kuhinjo z vsemi potrebščinami. Večer je popestrila igra Jungle speed, za pravila katere smo si tržaški skavti precej belili glavo, preden bi jih pravilno interpretirali ...

V naslednjih dneh pa je igra postala za nas prava droga! Seveda pa presenečenj ni bilo še konec, kajti ravno ob času našega obiska so se na Breznici odvijali Veseli dnevi v znamenju plesa in glasbe. Velik šotor in vzdušje, ki je v njem vladalo, nas je spominjalo na nore pustne večere na krasu! Po dolgem žuranju smo utrujeni in veseli prespali kar je še preostajalo noči v veroučni učilnici, ki nam jo je župnik prijazno dal na razpolago.

Naslednje jutro smo se po obilni malici odpravili na sprehod do bližnje Vrbe, si ogledali cerkvico Sv. Marka, citirali Prešernove verze in si ogledali pesnikovo rojstno hišo. Pokramljali smo pod veliko lipo, kjer so se nekoč sestajali vaški veljaki, se slikali in si privoščili osvežilno pijačo v baru, v katerem je v poletnem času zaposlena ena od gostiteljic.

Dočakali smo še tri pripadnike Kras'n klana, ki so prišli na enodnevni obisk in se odpravili na kosilo v gostilno, nakar pa smo jo mahnili proti Bledu na kopanje. Nekateri so lovili race, da bi popestrili večerjo, drugi pa so raje ostali na pomolu, češ, da je za kopanje prehladno. Ogledali smo si slike poletnega tabora, kmalu pa je bil čas za povratek na Breznico, kjer smo skuhali odlično pašto, posvetili nekaj časa priljubljeni igri Jungle speed, nakar spet v šotor do poznega!

Naslednje jutro smo se po maši poslovili, si izmenjali številke in si obljubili, da se bo treba kmalu spet sestati, tokrat v Trstu!
Fotogalerija
4 slike
večni prijatelji
klanovci na izletu v Ljubljani
skupinska slika na veselici
klanovci se odpravljajo na izlet

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.