Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Sporazum ZSKSS in SZSO

SZSO 10.08.2013
19. junija 2013 je bil podpisan sporazum sodelovanja med ZSKSS in SZSO.

Slovenska zamejska skavtska organizacija sodeluje z Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) bodisi pri sooblikovanju dogodkov, kot tudi z udeležbo na tabornih šolah in drugih dejavnostih. Sodelovanje in spoznavanje narekuje tako skavtsko sorodstvo kot pripadnost obeh organizacij slovenskemu narodu. Da pa bi slednje ne ostalo le v izrečenih besedah in poznavanju »na daljavo«, sta se organizaciji odločili, da si bosta prizadevali ohranjati čim boljše medosebne stike.

V tem skavtskem letu sta se izvršni odbor ZSKSS in deželno vodstvo SZSO srečala že dvakrat. Prvo srečanje je bilo namenjeno predvsem spoznavanju voditeljev. Bratje in sestre ZSKSS so se nam pridružili na sprehodu po Napoleonski cesti mimo Obeliska, nato pa nadaljevali s spoznavanjem slovenskega Trsta. Na sedežu na ulici Risorta so skupaj pregledali in posodobili Sporazum, ki je bil nazadnje podpisan aprila 2010 in v katerem je natančno napisano, na katerih področjih naj bi se uresničevalo načrtno sodelovanje. Ob debati so predlagali izboljšavo in posodobili besedilo, nakar je sledila prijetna družabnost.

Voditelji obeh organizacij so se spet srečali junija, tokrat na skavtskem sedežu na Opčinah, ko je načelnica ZSKSS Barbara Pavlakovič uradno podpisala Sporazum z načelnikoma SZSO Jadranko Cergol in Paolom Biancuzzijem. Kot cilj so si zadali letno preverjanje izvajanja Sporazuma z vsaj enim srečanjem ob koncu skavtskega leta.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.