Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Trening za Jakca v Selu pri Vodicah

Aleš Čerin, Vzdržljivi medved 04.10.2014
Da bi se skavti lahko dobro pripravili za Jakca, smo trije orientacijski zanesenjaki pripravili tri proge za trening. Povabljeni!
Skavt na orienatcijskem tekmovanju (Avtor: Aleš Čerin)

Naslov letošnjega JAKCA "Točka ne pride sama od sebe". Res je! Zato smo trije orientacijski zanesenjaki pripravili tri proge za trening v Selu pri Vodicah ( medtem smo dve progi že podrli, ena pa ostaja). Treningi so postavljeni na DTK 1:25.000, ki se uporablja tudi na JAKCU (PRIJAVA). 

Trening je sicer namenjen skavtom, ki se pripravljajo na to luštno skavtsko orientacijsko tekmovanje (pa tudi vodom, klanom, bratovščinam), a nanj ste povabljeni tudi taborniki, orientacisti, družine in drugi avanturisti.

Proga

Vse proge smo podrli, tako, da trening ni več možen!

- Manj težka (KROG 1) – 5,2 km, 8 KT (naloži PDF): KT so postavljene večinoma po dobro opaznih in velikih objektih (predvsem vrtače). Najti je treba le pravi objekt (kar tudi ni preveč lahko!). Na progi je precej podrtega drevja. Previdnost! Trasiral: Boštjan Čerin / Postavil: Aleš Čerin

- Težka (KROG 2) - 4,9 km, 7 KT (naloži PDF): KT so postavljene na manj prepoznavnih objektih in so precej težko najdljive (približek Jakcu). Trasiral: Boštjan Čerin / Postavil: Boštjan Čerin

- Zelo težka (KROG 3) – 7,5 km, 9 KT (naloži PDF): Nekatere KT so postavljene na precej neizrazitih objektih. Teren je na nekaterih mestih težko prehoden in močvirnat. Trasiral: Boštjan Čerin / Postavil: Janez Elija Kos

Parkiranje in štart: Parkirišče pri skakalnici v Selu pri Vodicah. Do štarta je kakih 500 m proti severo-vzhodu (glej karto).

Oznake: Prave oznake KT (15 cm prizme). Le na "zelo težki progi" je nekaj točk označenih z zmletimi papirčki.
Do kdaj: Točke bodo postavljene do JAKCA.

POMEMBNO! Na progi je precej podrtih dreves - tako kot v okolici Logatca. Previdno! Namažite se tudi proti klopom. Tek (ali hoja) na lastno odgovornost. Mlajši se odpravite na trening v spremstvu voditeljev, ki naj poskrbijo za varnost.

Veseli bomo vašega odziva med komentarji. 

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.