Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Tam v gozdu, "sibirskem" gozdu, je medo že zaspal...

Martina Ilišinović, Igriva lisička 25.07.2009
Smeh, jeza, sonce, dež, mraz, vročina, izjemno velik apetit in medved skrit nekje v »sibirskem« gozdu, ki preži na nas. Vse te in mnoge druge besede opisujejo letošnji tabor stega Prebold – Polzela 1.
bojna pripravljenost za ogled jame bojna pripravljenost za ogled jame (Avtor: prijazn stric)
Letošnji, prvi samostojni, je bil tako za četo kot za klan preizkus skupinske povezanosti in zrelosti. S četo smo se odpravili na Bloke, natančneje v vasico Fara (po naše slovenska Sibirija), pod geslom »Preživel`c«. Od 8.7. do 11.7.2009 sta se dve skupini fantov borili med sabo v raznih veščinah za zlati pokal in steklenico šampanjca in zmagal je vod Volkov. Močili smo se v vodnih igrah, gradili bivak v veliki igri, šli na samostojni izhod,loški skavti so nam ukradli zastavo, manjkala pa ni niti pot preživetja. Večere so tradicionalno zaznamovali taborni ogenj in »twist. V petek so se taboru pridružili še klanovci, v soboto pa je sledila slovesna maša z obljubami.

Četa je nato odšla domov, klan pa je šele prav začel svoj tabor – začel se je potovalni del. Skozi cel tabor smo hodili v neznano smer, le naši voditeljici sta vedeli kam gremo. Prvi dan smo si ogledali Križno jamo, ki je deloma vodna jama in jo ohranjajo karseda naravno, zato notri ni niti elektrike. Pot smo zaključili v Starem trgu pri Ložu, kjer smo večer preživeli skupaj s skavti iz stega Loška dolina 1 in se dodobra presmejali in razgibali ob različnih igrah. Naslednji dan smo nadaljevali proti vasi Palčje, kamor smo se del poti dali zapeljati kar z lojtrnim vozom – saj veste – težki nahrbtniki pa to ;). V torek smo še skočili v Pivko na ogled muzeja Parka vojaške zgodovine (kjer smo bile punce nad tanki čisto očarane), nato pa so nas voditeljice, na presenečenje nas vseh, popeljale na vlak in izkrcali smo se mnogo bližje domu - v Zagorju. V sredo smo dopoldan preživeli v Medijskih toplicah, kjer smo kot razigrani otroci veselo čofotali po bazenu in se hladili. Popoldne je sledil izhod na Čemšeniško planino, kjer se nam je zvečer pridružil še g. župnik. Naslednji dan smo se odpravili čez Zajčevo kočo in Vrhe do Reške koče, kjer sta naju pričakali voditeljici in zadnji skupni večer smo preživeli ob ognju in twistu. Končali smo v petek, 17.7.

Letošnji tabor nam bo ostal v spominu predvsem po presenečenjih, ki so se kar vrstila, poseben pa je bil tudi zaradi tega, ker sva dve klanovki, Vianeja in Martina, dali svoj odhod iz klana in se bova naslednje leto pridružili Mirjani in Anji pri voditeljstvu.Fotogalerija
25 slik
bojna pripravljenost za ogled jame
tabor
Naša Anja  se je ob večernem ognju "rahlo" zamazala ;)
pripravljanje poti preživetja za četo
+22

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.