Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Straža bila preuspešna

2
Marko Novak, Domiselni kozorog, Ljubljana 3 14.10.2009
Nekega večera, ko se je četa Divjega medveda odpravljala spat, so se na obrobju tabora tiho zbirali napadalci iz stega, ki ne želi biti imenovan. Že med prvo stražo so napadalci zapustili položaje in se poskušali prebiti skozi tabor s kar se da veliko zastavami. Napadalcev je bilo pet, toda zjutraj je straža pokazala kar devet rutk od ujetih napadalcev.
jambor jambor (Avtor: Peter Merše, Univerzalni orel, Ljubljana 3)
Enemu od napadalcev je uspelo ukrasti zastavico voda in z njo zbežati v temo. Straža se je pognala za napadalci ter dva od njih oglobila za skavtski rutki. Med drugo stražo je bil ujet še eden od napadalcev, hkrati pa je straži uspelo obraniti vse preostale zastave.

Med tretjo stražo so se razmere zopet poslabšale. Napadli so še dvakrat in ukradli še eno vodovo zastavico. Vendar je straži uspelo pridobiti močne argumente za nadaljne pogovore, saj so ulovili še dva člana napadalne skupine. Četrta straža pa je našla še štiri napadalce, ki so se odločili prebiti preostanek nočne igre kar v našem taboru. Ko so jih zbudili, so vsi zmedeni izjavili, da se predajo, nakar so stražarjem izročili svoje rutke.

Ko smo zjutraj poslušali poročilo straže, smo ugotovili, da smo si pridobili kar devet rutic, medtem ko so nam ukradli le dve vodovi zastavici. Zelo smo bili veseli in hkrati presenečeni nad uspehom straže, saj so brez alarma ulovili kar devet nasprotnikov. Še bolj pa smo bili presenečeni, ko so v naš tabor vkorakali nasprotniki. Ponosno so mahali z ukradenima zastavicama in bilo jih je PET. Po daljšem pogovoru smo ugotovili, da so imeli štirje napadalci s seboj dodatne rutke, vendar so ti štirje junaki zaradi utrujenosti zaspali na položajih za šotorom. Na koncu smo se na podlagi VIP (veze in poznanstva) napadalcev dogovorili za zmerno kazen: čiščenje in ureditev vseh objektov v taboru ter postavitev ognja, mi pa smo jih v zameno nahranili.

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.