Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Skavti vir navdiha za preprosto življenje (VIDEO, FOTO)

2
Klementina Mirnik, Energična veverca 20.06.2012
Festivalu družin v čudovitem okolju Rogle, ki ga organizira Zavod Iskreni.net, je letos potekal v znamenju preprostosti. Na njem smo se predstavili tudi skavtinje in skavti iz okoliških stegov. Tako, da smo pokazali kaj in kako delamo, ter nekaj veščin naučili tudi mnoge otroke in starše.
(Avtor: Aleš Čerin)

Fotoreportaža s Festvala družin

Snemanje in montaža: Klemen Premrl / za mikrofonom: Tanja Koprivnik

Če ste se v nedeljo 17. junija odpravili na Festival družin na Roglo, ste gotovo opazili nas, oranžnosrajčnike kot nas bi poimenovali nekateri. Da, tudi skavti smo se udeležili tega spektakularnega dogodka in to že v soboto ter pomagali, da je vse potekalo po načrtih, hkrati pa smo želeli družinam približati skavtstvo.

Postavili smo kar pravi skavtski tabor ...

(Avtor: Aleš Čerin)

Kako pa se najlažje predstavi kdo smo skavti? Tako da jim pokažemo kaj delamo. Na Rogli smo postavili kar tabor. Najprej smo postavili šotore, naredili ognjišče, s skupnimi močmi pa smo postavili še jambor. Postavili smo tudi koše za smeti, saj skavti vedno pustimo prostor še lepši kot smo ga dobili.

Dobili pa smo tudi častno nalogo postaviti oltar za sveto mašo v nedeljo. Hitro smo zavihali rokave in tabor je bil postavljen v rekordnem času. Na to je seveda vplivalo tudi to, da smo moči združili skavti iz Zreč, Slovenskih Konjic in Rakove steze. Sobotni večer smo preživeli po skavtsko in se hkrati pripravili na naslednji dan.

... atije, mamice in otroke preizkusili v skavtskih spretnostih ...

(Avtor: Aleš Čerin)

Zjutraj pa so se začele zadnje priprave. Taborni prostor smo pripravili za sveto mašo, po maši pa smo za družine pripravili razne aktivnosti. Otroke, atije in mamice smo preizkusili v peki jabolk in tvistov na ognju, najpogumnejši pa so si skuhali čaj v žerjavici.

... in se igrali z njimi skavtske igre

(Avtor: Aleš Čerin)

Manjkalo ni tudi skavtskih iger, kot so rovarček, rutke, prestavi colek in med dvema ognjema. Pravi izziv je bila tudi pot preživetja, kjer so lahko svoje sposobnosti preverili tako otroci kot tudi starši. Veliko otrok si je
ogledalo tudi šotore in se navdušilo za skavte, ki so jim bili do takrat nepoznani. Skavti pa smo čez cel dan skrbeli, da so vse aktivnosti potekale nemoteno ter odgovarjali na vprašanja o skavtih, stavbah ter kaj
sploh delamo.

(Avtor: Aleš Čerin)

Po Festivalu pa smo pospravili tabor ter še enkrat preverili, da je prostor postal še lepši kot je bil prej.

Fotogalerija
33 slik
+30

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.