Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Mavrična goša praznovala 10 let skavtstva

U_Delfin 16.08.2007
Ob 10 letnici skavtstva v Zrečah so se skavti in skavtinje iz stega Zreče 1, Mavrična goša, odpravili na skupni tabor na Šmihel nad Mozirjem. Med 16. in 23. julijem so živeli kot Noetovi potomci, in se trudili za pravičnost med vsemi vejami stega.
10 let - Zreče 10 let - Zreče (Avtor: U_Delfin)
Prvi dnevi so bili v znamenju zgradbarstva. Postavili so »Mavrični vhod«, kapelico, oglasno desko, tuš, wc in tudi jambor, ki je bil tokrat dvignjen od tal.

Volčiči in volkuljice, najmlajša veja v stegu, so tabor preživeli v znamenju igre in priprave na obljubo. Izvidniki in vodnice so se podali na orientacijo po bližnjih krajih, in si na kmetijah poiskali prenočišče. Popotniki in popotnice, skoraj najstarejša veja v stegu, so dva dneva preživeli na poti. Na kmetiji so so poiskali služenje, in noč preživeli v bivaku.

Obiskali so jih tudi skavti iz Slovenskih Konjic 1 in iz Mozirja 1. Z njimi so preživeli večer ob veliki igri, v kateri so morali zbirati hrano za večerjo, in kasneje material za Noetovo barko. Sobota je minila praznično, saj so imeli obljube, in veliki skavtski družini se je pridružilo 12 obljubnikov.

Tabor je potekal tudi v duhu 100 letnice skavtstva po svetu. Prvega avgusta se jih je nekaj odpravilo v Ljubljano, kjer so se pomešali v veliko množico oranžnosrajčnikov, ki so dan začeli s sveto mašo in svečano obnovitvijo skavtske obljube, nadaljevali z zajtrkom in opoldansko orientacijo po prestolnici. Nato pa se dobili v parku Kodeljevo, kjer so imeli obilo priložnosti za obujanje spominov in sodelovanje pri skavtskih igrah. (N. F.)
Fotogalerija
7 slik
10 let - Zreče
10 let - Zreče
10 let - Zreče
10 let - Zreče
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.