Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Prišel je čas slovesa, bratje, čas je, da gremo...

Jasna Žabota 06.08.2006
...A mi se bomo srečali, se videli še kdaj... Srečali in videli se bomo 19.8. (oz. 20., če nam bo preveč všeč). Danes namreč odhajamo na Kreto. Sedaj so doma še zadnje priprave, zadnje pakiranje, zadnji napotki staršev, zadnji pozdravi...
Slike iz Grčije Slike iz Grčije (Avtor: net)
Danes ob 19.03 se bomo z vlakom odpeljali do Zidanega Mosta, kjer bomo počakali na vlak, ki nas bo popeljal do Soluna. Tam bomo presedlali na drug vlak za Atene. Seveda si bomo v Atenah vzeli čas za ogled tega starodavnega mesta (akropola in podobno).

Naprej se bomo odpravili kar naravnost na otok (Kreto seveda; pa ne peš). Prispeli bomo v pristaniško mesto Hania, kjer nas bo pričakal Victor (en pomemben skavt iz Krete). Sledil bo naš potep po Kreti. Malo se bomo peljali s čolnom (skavtskim!), malo s trajektom, malo z avtobusom in veliko bomo hodili peš.

Šli bomo skozi kraje: Omalos, Samaria, Agia Roumeli, Sougia, Paleohora, Elafonisi, Hrissoskalissa... Obiskali bomo kakšen muzejčič in si ogledali ostale znamenitosti.

Seveda pa smo se na odhod dobro pripravili. Seznanili smo se z značilnostmi celotne Grčije, Krete in posameznih mest. Podrobno pa smo skušali tudi raziskati delovanje tamkajšnjih skavtov (kar je težko, ker so strani večinoma v grškem jeziku).

Zaenkrat je to vse. Veliko bolj se bomo razpisali po vrnitvi domov.

Lep skavtski pozdrav in mislite kaj na nas. ;)
Fotogalerija
5 slik
Slike iz Grčije
Slike iz Grčije
Slike iz Grčije
Slike iz Grčije
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.